Detský parovlak úspešne pokračuje v júli a auguste

8.7.2006 13:00 Zorka Trnková Zdroj: Klub priateľov histórie železničnej dopravy

Detský parovlak úspešne pokračuje v júli a auguste

Detský parovlak je ideálna príležitosť pre Vašich blízkych nazrieť do sveta histórie železničnej dopravy a ukázať im, prečo Vás železničná tematika natoľko zaujíma. Parná lokomotíva 331.037 Vás prevezie dňa 15.7. a 19.8.2006 po bratislavských spojkách a pripraví Vám nejeden nevšedný zážitok.

Detský parovlak je podujatie organizované Klubom priateľov histórie železničnej dopravy Bratislava v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Ide o podujatie, ktoré je určené pre širokú verejnosť a hlavne pre tých najmenších priaznivcov železničnej dopravy. Tento rok prebieha už druhý ročník Detského parovlaku a jeho popularita medzi Bratislavčanmi rastie každou jeho jazdou. Jeho súčasťou nie je len samotná jazda historickou súpravou, ale aj bohatý sprievodný program. Trasa Detského parovlaku bola zvolená tak, aby cestujúci videli hlavné železničné dominanty Bratislavy.

O prvej tohtoročnej jazde Detského parovlaku pri príležitosti Dňa detí sa už na stránkach vlaky.net písalo, teraz by som rada doplnila informácie o ďalších jeho jazdách.

Najbližšie sa podujatie Detský parovlak uskutoční 15.7.2006 a 19.8.2006. Nástupnou stanicou parovlaku je Múzeum dopravy na Hlavnej stanici v Bratislave, kde sa program začína o 10.00 hod prehliadkou múzea. Následne o 10.45 hod sa historická súprava ťahaná parným rušňom 331.037 rozbehne smerom do Lamača. Vlaková súprava bude pozostávať zo 6 + 1 vozňov (3 Ci + Ce + 2 Ca + DF). Za mimoriadnym parným vlakom pôjde požiarny vlak, pozostávajúci z HDV T 679.019 + 1R +1D. V Lamači bude nasledovať malá prestávka na odfotografovanie lokomotív obiehajúcich súpravy. Následne sa návštevníci povezú späť cez tunel na Hlavnú stanicu, odtiaľ cez Prístavný most do Petržalky a nakoniec z Petržalky do rušňového depa Bratislava Východ. Parný vlak bude zastavovať v staniciach: Lamač (príchod 11.03, odchod 11.18), Bratislava hl.st. (11.26 – 11.36), Bratislava Petržalka (12.04 – 12.20), Bratislava Východ (príchod o 12.45).

V areáli MDC čakajú deti všakovaké súťaže
pre všetky vekové kategórie

Treba povyliezať všade kam sa dá

V areáli Starého rušňového depa bude pripravený ďalší program pre deti i dospelých. Spomeniem napríklad jazdu na drezínach, jazdu na stanovišti parného rušňa, prehliadku múzea žel. vodárenstva, modelové a modulové koľajisko a iné. Odvoz účastníkov podujatia z areálu depa k zastávke MHD v Rači bude zabezpečovaný historickým autobusom.

Vstupenka (aj s miestenkou) stojí 250,- Sk pre dospelého, 150,- Sk pre dieťa od 6 do 15 rokov, deti do 6 rokov zadarmo. Vstupenky si môžete zakúpiť v Turistickom informačnom centre na Klobučníckej ulici alebo v pokladni Múzea dopravy na Šancovej ulici. Vstupenky sú k dispozícií od pondelka 19.6.2006. Odporúčame si ich zakúpiť čo najskôr, pretože o Detský parovlak je veľký záujem a počet miest je limitovaný. Vo vlaku sa lístky zakúpiť nedajú.

Ďalšie informácie môžete získať na web stránke Klubu priateľov histórie železničnej dopravy: www.kphzd.sk alebo na telefónnom čísle 0905 372 826.

Súvisiace trate

  • ŽSR-110: Bratislava - Kúty - Břeclav (CZ)
  • ŽSR-132: Bratislava hl.st. - BA-N.Mesto - BA-Petržalka - Rusovce - Rajka (HU)

Súvisiace odkazy