Kuriatko na návšteve v Bratislave

16.4.2007 20:14 Juraj Streber

Kuriatko na návšteve v Bratislave

Už na prelome rokov 2006/2007 sme vás informovali o návrate českých es do Bratislavy od nového GVD. Dnes do hlavného mesta Slovenska zavítalo v Čechách populárne „kuře“.

 
 
 
Plzeňské rušne rady 363 sa od 9.12.2006 pravidelne objavujú na jednom páre rýchlikov medzi hlavnými stanicami Prahy a Bratislavy s označením R277 / 276 „Slovan“ (od 24.6. do 9.9. ho nahradí sezónny R 1202 / 1203 „Jadran“ s pokračovaním až do chorvátskeho Splitu). Do dnešného dňa sa na Slovane objavili všetky plzeňské „Poštovky“ i známe „Olympijské eso“. Dnes k nám vďaku premiešaniu obehov zavítalo v Čechách obľúbené „kuriatko“ propagujúce charitatívnu pomoc deťom (podporuje znevýhodnené a ohrozené deti do 18. rokov). Na propagovanú nadáciu tento rok pribudlo už vyše 15 miliónov Kč a možnosť, ako na ňu prispieť i číslo účtu nájdete na webe
 
Okrem toho, že reklamné eso teda plní charitatívny účel, robí radosť i železničným fanúšikom a fotografom. Nám ju urobilo v momente, keď sa na nás vyrútilo krátko pred pol druhou na R277 Slovan z tunela pred bratislavskou hlavnou stanicou.
 
 
Ďalšie možnosti zvečniť túto nevídanú návštevu nastali počas obchádzania súpravy a následné pripojenie na obratový R276 Slovan s pravidelným odchodom o 14.44 hod.
 
 
 
 
Kuriatko sa na záver na ceste späť do rodných Čiech podarilo zvečniť TTV v úseku medzi Lamačom a Devínskou Novou Vsou.
 
 
Na záver by som sa chcel poďakovať priateľom z českého portálu k-report.net, bez ktorých by pravdepodobne táto reportáž i tieto fotografie nevznikli.
 
Autori foto/text: Juraj Streber (montoya) a Vladimír Hrnčiar (TTV)
 
 

Súvisiace trate

  • ŽSR-110: Bratislava - Kúty - Břeclav (CZ)