Laminátka spoločnosti LOKORAIL

3.5.2007 18:27 Juraj Streber

Laminátka spoločnosti LOKORAIL

Od zimy minulého roku pôsobí na našej dráhe aktívne ďalší súkromný dopravca, spoločnosť Lokorail a.s. Spoločnosť so sídlom v Bratislave bola síce založená už v roku 2004, v prevádzkovaní dopravy na dráhe sa jej však podarilo preraziť až teraz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zásluhu na tom má určite aj novo prenajatá laminátka 230.045 od Českých dráh. Napriek tomu, že sa podstatne nelíši od ostatných vynovených cargáckych laminátok ČD, svojou prítomnosťou sa jej spolu s tou modrou od BRKS a ostatnými lokomotívami súkromných dopravcov podarilo poriadne rozvíriť ešte donedávna stojaté vody v slovenskej nákladnej železničnej preprave.
 
 
Napriek tomu, že odovzdanie laminátky 230.045 ČD do rúk spoločnosti Lokorail brzdila vypršaná platnosť tlakovej skúšky hlavného vzduchojemu, jej dodatočné predĺženie umožnilo, aby sa na jar tohto roku konečne presunula z českého Přerova do svojho nového domova - bratislavského prístavu.
Krátko po dodaní do Bratislavy ju zachytáva fotografia v areáli prístavu na mieste, kde predtým čakávala jej predchodkyňa, laminátka 230.070, tiež prenajatá od Českých dráh na svoje výkony.
V tom čase sa na lokomotíve ešte nenachádzali logá spoločnosti Lokorail.
 
 
Jedným z jej viac menej pravidelných výkonov je preprava výrobkov chemického závodu Duslo Šaľa a.s. medzi Trnovcom nad Váhom a bratislavským prístavom. Na ceste s nákladom z Dusla do prístavu ju zachytáva nasledujúca fotografia v Bratislave v úseku medzi stanicami Nové Mesto a ÚNS, počas výluky I. traťovej koľaje, tentokrát už s nalepenými logami Lokorail. Moja vďaka patrí našemu kolegovi z vlaky.net 350.005, bez ktorého by táto fotografia nebola vznikla.
 
 
 
Dnes sa 230.045 Lokorail podrobila oprave v bratislavskom novom depe na Východnom. Na fotografii jej ju možné zhliadnuť v spoločnosti českej 230.016 a našej 363. Či sa jej podarí zaujať zákazníkov, ukáže budúcnosť. Železničných obdivovateľov si však už určite získala...
 
 
 
 
V ďalšej časti našeho pravidelného seriálu si priblížime blonskizáciu a návrat 363.133 ZSSK na naše trate.
 

Súvisiace odkazy