Videa z kolejiště Radislava Wimmera a novinka z ovládání posunu

20.5.2008 12:00 Radislav Wimmer

Videa z kolejiště Radislava Wimmera a novinka z ovládání posunu

Touto prezentací bych vám chtěl představit několik krátkých videí nejenom z mého kolejiště, ale i ze skutečné železnice. Některá jste již mohli vidět v předešlých příspěvcích, některá uvidíte prvně. Novinkou je například jízda vojenského vlaku, seznámení se stanicí Jedlovou či novými regulátory pro posun. Pro „Bardoťáky“ jsem natočil tento stroj v čele osobního vlaku, kdy s hromovým duněním vyjede z tunelu a vjíždí křížem do Karlovic…

Zajímavé je také video kde jsem použil píseň Miroslava Donutila „Ten báječnej mužskej svět“, kterou jsem si přejmenoval na „Ten báječný modelový svět“ a zakomponoval jsem do ní momentky a provoz z mého kolejiště. Mezi prezentovanými videi jsou i dvě z reálného provozu, kde se můžete svézt z Prahy hl. po dnes již neexistující „Hrabovské spojce“ a druhé video je složeno jako pocta všem těm, kteří nám každoročně chystají parní jízdu z Prahy do Bratislavy a zpět, expresem pod názvem „Jaroslav Kocourek“. Pro tento klip jsem si vypůjčil náročnou skladbu „Beethovenovu Osudovou“ a zakomponoval ji do loňské jízdy tohoto parního vlaku.

Videa:

Podívejte se tedy i za přispění webmastera (za což mu tímto děkuji) na tyto šoty a doufám, že aspoň některým udělám radost a potěším nejedno fandovo železniční srdíčko.

Videa z kolejiště Radislava Wimmera:

Z novinek na kolejišti jsem vybral reportáž o stavbě nových regulátorů pro posun a rozvěšování vozů. Původně bylo jenom infra dálkové ovládání a posunovač hlasem navigoval jízdu strojvedoucího na rozpojovač. Po novu je to tak, že ovladač (nyní již s kabelem) je doplněn potenciometrem a přepínači směru jízdy a posunovač se tak dostal i do role strojvedoucího, takže výpravčímu pouze říká odkud kam má stavět a sám si již jezdí s posunem po stanici a rozvěšuje si vozy bez hlasitého navigování a podle potřeby.

 

Video:

Ve čtvrtek 22.5. na ČT2 bude mé kolejiště v pořadu Svět na kolejích. Pořad se vysílá v 15:05 hod. Pro ty kteří nemají příjem ČT2 je možno shlédnout pořad na internetu na této adrese: http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10079414954-svet-na-kolejich/

 

Příjemně zde strávené chvíle přeje

Galéria

Súvisiace odkazy