Trať Piešťany – Vrbové opäť ožije!

15.9.2008 8:00 Marko Zdroj: Občianske združenie ČANGO

Trať Piešťany – Vrbové opäť ožije!

Je to tak – opäť sa bude možné povoziť po trati z Piešťan do Vrbového. Dňa 27. septembra 2008 sa totiž uskutoční už druhý ročník Spanilej jazdy drezín „ČANGO“. Železnica spájajúca okrem Piešťan a Vrbového aj Trebatice a Krakovany, ožije aspoň na necelý deň.

 

 

 


Občianske združenie Čango organizuje aj tento rok akciu zameranú na záchranu takmer osemkilometrovej trate, ktorej osud práve zisťuje, či už je ten správny čas na jej odpočinok.

ZOBRAZ!

4. septembra sa v Piešťanoch konala verejná diskusia o jej budúcnosti, kde sa načrtli reálne možnosti jej ďalšieho využitia. Nasledujúce konanie bude úzko súvisieť s členmi OZ Čango, predstaviteľov zainteresovaných miest a obcí, VÚC, MDC ŽSR a množstva dobrovoľníkov a sponzorov.

Preto aj Vy môžete podporiť snahu týchto ľudí, napríklad aj tým, že sa akcie zúčastníte, prídete domov s príjemnými zážitkami, o ktoré sa podelíte so svojimi známymi. Je totiž mimoriadne dôležité, aby sa na túto trať nezabudlo, aby mala dôvod ďalej existovať, vytvárať ľuďom nezabudnuteľné zážitky a dôvody, aby sa k nej opäť vracali.

Pre svoju ďalšiu existenciu totiž nutne potrebuje dobrovoľníkov, ktorí sa o ňu budú starať a zabezpečovať na nej turistickú prevádzku. A to prevažne mladých dobrovoľníkov, ktorí budú predstavovať pre železnicu dlhodobú budúcnosť. Možno sa Vám pri takejto akcii železnička tak zapáči, že ju budete chcieť navštevovať častejšie... 

Kontaktné údaje na Občianske združenie ČANGO:

Občianske združenie ČANGO, 921 01 Piešťany, Nová ul. 9 
cango@centrum.sk
tel.: 0903 / 174 748

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy