Nácko ide do Banskej Štiavnice. 23. 4. 2010

17.4.2010 12:00 Ing. Peter Kálman Zdroj: KHT Zvolen

Nácko ide do Banskej Štiavnice. 23. 4. 2010

Klub historickej techniky pri Rušňovom depe Zvolen pripravil pre nadšencov histórie železnice, romantickej jazdy horskou lokálkou, či záujemcov o históriu baníctva a staré zvyky, jazdu historickou motorovou súpravou v zložení M 131.1053 + Bdlm na trase Zvolen – Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica a späť pod názvom Štiavnicky Nácko.

Nácko je slávna postava baníckej histórie Banskej Štiavnice, svojrázny baník, ktorý svojim počínaním mnohokrát vo svojom okolí vyvolával úsmev na tvárach okolitých ľudí. A v tomto úsmevnom duchu sa určite bude niesť aj cesta vo vlaku s Náckom do Banskej Štiavnice a následný kultúrny program v penzióne Kachelman v Banskej Štiavnici. Podujatie sa uskutoční v piatok 23.04.2010 a je organizované v spolupráci s ďalšími partnermi, ktorých hlavným cieľom je zachovanie histórie baníctva v Banskej Štiavnici a okolí a taktiež prezentácia tejto histórie širokej verejnosti veľmi atraktívnym spôsobom.
 KHT týmto srdečne pozýva všetkých záujemcov o podujatie, príďte sa s nami a Náckom povoziť a stráviť príjemné a veselé piatkové popoludnie.

© KHT Zvolen

Súvisiace trate

  • ŽSR-150: Nové Zámky - Zvolen os. st.
  • ŽSR-154: Hronská Dúbrava - Banská Štiavnica