Zrekonštruovaná trať z Bratislavy do Dunajskej Stredy je otvorená

12.12.2011 16:00 Radoslav Macháček

Zrekonštruovaná trať z Bratislavy do Dunajskej Stredy je otvorená

Rozsiahla rekonštrukcia železničnej trate ŽSR 131 v úseku Podunajské Biskupice - Dunajská Streda sa začala dňa 19.9.2011 a skončila 7.12.2011. Až do ukončenia prác bola v tomto 35 km úseku železničnej trate nepretržite vylúčená osobná aj nákladná železničná doprava.

Dňa 10.12.2011 bola zrenkonštruovaná trať slávnostne otvorená mimoriadnym historickým vlakom na čele s parným rušňom 498.104 albatros.

 


Kto sa bol previesť má určite pekné spomienky ale aj zábery z jazdy, aj keď nám počasie neprialo. Ja sa s niekoľkými zábermi s Vami podelím. Rozsah rekonštrukcie úseku železničnej trate sme áám na našich stránkach priblížili v tejto aktualite. Od nedele 11. decembra 2011 bola na tejto obnovená osobná doprava, ktorú zabezpečuje Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. Od marca 2012 osobnú dopravu vo verejnom záujme na tejto trati prevezme súkromný subjekt RegioJet.


Ilustračná snímka z prezentačných jázd v apríli 2011 © RegioJet

Aj keď je rekonštrukcia trate ukončená, stavebný ruch ešte celkom neutíchol keďže výstavba záchytných parkovísk, ku ktorej sa zaviazal RegioJet, stále prebieha. Železniční dopravce RegioJet, člen skupiny Student Agency, investoval z vlastních prostředků cca 60 tisíc EUR (1,5 mil. Kč) do modernizace zastávkového mobiliáře a posílení bezpečnostních prvků na modernizovaném úseku trati Bratislava – Dunajská Streda, píše sa v príslušnej tlačovej správe.


Zastávkový mobiliár spoločnosti RegioJet © RegioJet

Odkazy:
  1. Železničná trať Bratislava – Komárno - Wikipédia
  2. Železnice Slovenskej republiky - Wikipédia
  3. RegioJet - Wikipedie

 Titulná snímka: 498.104 s mimoriadnym vlakom na bratislavskej hlavnej stanici © Designer

(Redakčne doplnené)

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy