Znova sú tu drezíny!

18.9.2012 23:00 Ľubomír Bekr

Znova sú tu drezíny!

Po očistení a prebudení staručkých koľají o trocha mladším dedkom hurvínkom M 131.1443 Vás OZ Čango opäť pozýva. Tento raz už na piaty ročník Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v jazdách na pákových drezínach. Táto, na Slovensku ojedinelá akcia sa bude konať v sobotu 29.9.2012 na trati Piešťany - Vrbové. so štartom o 9:30 hod. vo Vrbovom.

 

 

 

Drezíny, ako dopravný prostriedok si mala možnosť zatiaľ vyskúšať len malá hŕstka súťaženiachtivých „dobrodruhov“ a OZ Čango Vám práve teraz takúto príležitosť ponúka. Už štyrikrát si pretekári - amatéri zasúťažili na týchto netradičných koľajových aparátoch, poniektorí aj načreli na dno svojich síl, zaprisahali sa, že už nikdy viac, ale ako sme sa presvedčili o chvíľu všetko prebolí a už sa tešia na ďalší ročník.

Príďte sa aj Vy zabaviť a prežiť príjemný deň na koľajniciach medzi priateľmi. Samotné súťaženie bude už tradične prebiehať v dvoch disciplínach. V šprinte na trati dlhej 300 m pre štvorčlenné družstvá a v diaľkovej jazde na trati 8 000 m dlhej pre šesťčlenné družstvá. Podmienkou je vek súťažiacich starších viac, ako 16 rokov a maximálny počet súťažných družstiev je obmedzený na maximálne 15. Pre vlastnú bezpečnosť je doporučená aspoň cyklistická prilba. Záujem o jazdy stúpa nielen u nás, ale aj za hranicami SR. V tomto roku prisľúbili účasť aj družstvá z Čiech a Nemecka.

Záujemcovia, ktorí si chcú zmerať sily, alebo aspoň vychutnať pocity pretekárov, môžu kontaktovať OZ Čango mailom na adresu cango@cango.sk alebo telefonicky na číslo 0903 174 748. Ďalšie informácie sú aj na stránke www.cango.sk.
 
Spríjemnite si chvíle oddychu účasťou na tomto podujatí či ako aktívni súťažiaci, či len ako diváci, fanúšikovia povzbudzujúci svojich favoritov, či len sympatizanti dráhových vozidiel. Pripravené bude občerstvenie pre všetkých návštevníkov, ale aj možnosť rekreačne si zajazdiť na nesúťažnej drezíne, alebo na Triximobile. Zároveň akcia slúži ako otvorenie Dní mesta Vrbového.
 
Na Vašu účasť a záujem sa teší organizačný výbor OZ Čango.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy