Trnavská železničná stanica dostáva nové kontúry

23.9.2013 8:00 Martin Jurčo

Trnavská železničná stanica dostáva nové kontúry

Dlho čakali Trnavčania, kým ohyzdné a ponuré priestory železničnej stanice, ktoré využívali od roku 1989, zmenia svoj šat – aspoň pokiaľ ide o hygienickú úpravu a stavebnú obnovu. Dočkali sa minulý rok, keď ŽSR začali s dlho očakávanou rekonštrukciou železničnej stanice.

Postupne tak vznikol nový interiér odbavovacej haly (konečne nie nevľúdny s prázdnou plochou hlavnej haly) so zákazníckym centrom, ktorý sa postupne zlepšil aj z praktického hľadiska. V týchto týždňoch sa pre cestujúcich postupne odkrýva aj spodná časť priestorov a rekonštrukcia sa dostáva do svojho finále. Eskalátor, moderný dizajn, priestor aj pre služby pre cestujúcich. To všetko by sa postupne malo dostávať do praxe, a tak malo vynahradiť cestujúcim doterajšie útrapy s obmedzeniami pri cestovaní vlakom z Trnavy.

V poslednej etape dostane novú stavebnú úpravu vonkajšia terasa a priestory pred vstupom do foyeru železničnej stanice. V nasledujúcich fotografických ukážkach vám ponúkame pohľad do zatiaľ odkrytých novučičkých priestorov stanice. Ak budete mať cestu cez Trnavu, isto sa prejdite po železničnej stanici. Takto vyzerá stanica dnes, pokiaľ nestihnú nespratné živly (ako to už býva) zmeniť tento pekný zámer na lokalitu, ktorej by sme sa radšej vyhli. Zostáva len dúfať, že sa podarí doladiť kozmetické nedorobky a že nová dlažba nebude v zimných mesiacoch nástrahou pre cestujúcich s podrážkami bez dezénu.

 

 

 

 

 

 

Foto a text:

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy