Vyhodnotenie fotosúťaže s Ušatou

4.11.2013 18:00 Prievidzský parostrojný spolok

Vyhodnotenie fotosúťaže s Ušatou

Po rozlúčkovej jazde Ušatou po stredoslovenskom okruhu vyhlásili Prievidzský parostrojný spolok a mesto Handlová fotosúťaž pre všetkých účastníkov jazdy, ale aj pre tých fotografov, ktorí lemovali trate, cez ktoré Ušatá s mimoriadnym vlakom prechádzala.

 

 

 

 

 

Do fotosúťaže svoje fotografie prihlásilo 17 autorov, ktorí spolu zaslali 78 fofografií. Autori na svojich fotografiách zachytili nielen samotnú parnú lokomotívu 464 001 Ušatá a krásy prírody okolo tratí, ktorými Ušatá prechádzala počas svojej rozlúčkovej jazdy, ale aj rôzne momentky zo samotnej jazdy.
Zo všetkých zaslaných fotografií vybrali členovia Prievidzského parostrojného spolku 10 najkrajších. V spolupráci s portálom vlaky.net  a mestom Handlová Vám prinášame vyhodnotenie tejto fotoúťaže.

1. miesto
Michal Mešter; Na Uľanskom viadukte

2. miesto
Dušan Madaj; Ušatá pred Pekelským tunelom

 

3. miesto
Štefan Richter; Ušatá na trati

 

4. miesto
Branislav Dolník; Ušatá v Prievidzi

 

5. miesto
Branislav Dolník; Ušatá v Bartošovej Lehôtke

 

6. miesto
Juraj Palasthy; Večerný návrat do Handlovej

 

7. miesto
Samuel Novák; Fotografia musí byť

 

8. miesto
Dušan Madaj; Ušatá na Bralskom viadukte

 

9. miesto
Branislav Dolník; Ušatá pod Zvolenským zámkom

 

10. miesto
Marek Lomnický; Čremošné 2

 


Autori víťazných fotografií budú kontaktovaní vyhlasovateľmi fotosúťaže a po dohovore im budú odovzdané ocenenia v podobe suvenírov s motívom Ušatej. Víťazné fotografie budú predstavené cestujúcej verejnosti na pripravovanej prvej podpornej jazde na opravu Ušatej a taktiež budú vydané vo forme pohľadníc, ktoré budú slúžiť ako cestovné lístky na tejto jazde.
Víťazom súťaže gratulujeme a tešíme sa na ich účasť na ďalších jazdách organizovaných Prievidzským parostrojným spolkom.

Titulný obrázok : Víťazná fotografia p. Michala Meštera - Na Uľanskom viadukte

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy