Nový železničný dopravca na Slovensku

5.3.2015 8:00 Martin a Timotej

Nový železničný dopravca na Slovensku

Chcem vám ukázať jeden projekt, ktorý pripravil môj syn Timotej. Je v 9. triede na základnej škole v Žiline a ako taký má aj predmet, ktorý sa volá „finančná ekonomická gramotnosť“. Tento predmet vyučujú dvaja študenti vysokej školy v Žiline. Ich úlohou je dosiahnuť, aby žiaci získali znalosti uvedené v názve predmetu. Okrem iného musia vytvárať aj rozličné projekty.

 

 

 



Jeden z projektov bol aj vytvorenie reklamy. Nakoľko železnice sú nám blízke, navrhol som synovi, aby sa projekt týkal nového dopravcu na Slovensku, v tom čase šiel aj boj na železnici, takže sme to správne načasovali. Timo si „svoju“ spoločnosť nazval Luxurious.


Logo nového dopravcu

Jeho cieľom bolo prepojiť sever s juhom. Konkrétne išlo o prepojenie hlavného mesta Poľska - Varšavy s hlavným mestom Maďarska - Budapešťou. Cieľom je aj cestujúcich zo severu Slovenska doviezť do týchto miest bez prestupov, nakoľko dnes musíme prestupovať. Priame spojenie dnes neexistuje. Spoločnosť Luxurious vlastní dva vlaky. Oba vyrážajú v rovnaký čas z opačných miest. Cena lístka bola postavená na 16,- € Varšava – Budapešť.


Vizualizácia vlaku Luxurious

Ponúkame viacero luxusných vozňov s novinkami, ktoré viaceré spoločnosti nemajú. Vozeň Cinema má k dispozícii aktuálnu ponuku filmov, ktoré idú aj v kine. Ponúkame k filmom popcorn a kofolu zadarmo, časopis Luxurious, kožené a plyšové sedadlá, WiFi, možnosť požičať si tablet, kávu a koláč zadarmo, zásuvku 230 V a čisté WC.

Vozeň Standard ponúka kupé pre 8 ľudí, 230 V zásuvku, polohovateľné sedadlá, kávu, koláč zadarmo, časopis Luxurious, WiFi, vankúš pre príjemný spánok keďže cestujeme aj v noci, tablet a slúchadlá k tomu, sprchu, veľkú priestrannú kúpeľňu a čisté WC.


Osobný vozeň vo farbách Luxurious

Vozeň Sleep and Relax ponúka postele na kvalitný spánok, čisté vankúše a periny, nočný stolík, skrinky, do ktorých sa dajú odložiť veci, zásuvku 230 V, WiFi, kávu a koláč zadarmo, časopis Luxurious, teplú večeru podľa denného výberu, ktorá nie je v cene lístka, tablet zo slúchadlami, čisté WC, sprchu a veľkú priestrannú kúpeľňu s vaňou.


Nový dopravca má reklamu na ulici ...

Vozeň Manager ponúka kupé pre 2 osoby s veľkým priestorom a stolíkom vo vnútri, 4G internet zadarmo, televíziu, tablet zo slúchadlami, časopis Luxurious, kávu a koláč zadarmo, čisté WC a kúpeľňu, 230 V zásuvku, vyhrievané polohovateľné kožené sedadlá, vankúš, kofolu a minerálku zadarmo.


... aj v dennej tlači

Po ukončení prezentácie bola jeho alternatíva vyhodnotená pozitívne, nakoľko využil prepojenie, ktoré t.č. neexistuje, tak ako ho uvádza. Viem, že sú medzi návštevníkmi tejto stránky odborníci, pracujúci na železnici, ktorým pripomínam, že išlo len o to, splniť úlohu a vysporiadať sa s ňou na úrovni žiaka 9. triedy základnej školy, a podľa ohlasov sa s ňou Timo na svoje možnosti vysporiadal dostatočne. V každom prípade dopredu ďakujeme za vaše ohlasy, ktorým sa nebránime. Môžu len povzbudiť.

Súvisiace odkazy