13. mezinárodní Nábřeží paromilů Hradec Králové se blíží

1.8.2015 8:00 -zz-

13. mezinárodní Nábřeží paromilů Hradec Králové se blíží

Jak název praví, jde o letní setkání milovníků páry, jediné toho druhu ve Střední Evropě. Odehrává se na Smetanově a Eliščině nábřeží, a také v přilehlém parčíku na náměstí 5. května. K vidění jsou velké parní mechanizmy, hasičské stříkačky, modely parních strojů. Na kolejišti Dětské železnice pak vlakové soupravy o rozchodu 5“ a 7 ¼“. Neopakovatelnou atmosféru dokreslují na řece Labi plující parníčky Hradec, Královna Eliška a Primátor Ulrich.

 

 

 


Tak zní text u data 29. srpna 2015 na portálu Calendarium Regina 2015, přehledu nejvýznamnějších akcí, pořádaných v tomto roce v Hradci Králové. Návštěvníkům internetového magazínu VLAKY.NET není třeba tuto událost, tradičně pořádanou o poslední srpnové sobotě, nijak zvlášť představovat, protože jsme z předchozích ročníků přinesli už nemálo reportáží. Připomenout si je můžete níže v rubrice Súvisiace odkazy. Podrobnější informace o programu letošního ročníku najdete na letáku, který tentokrát nebyl k dispozici v elektronické verzi na webu pořadatele, ale jen v podobě fyzické v městských informačních centrech:


Leták akce (po kliknutí do náhledu se otevře v čitelné velikosti)

Najdete na něm kromě základních informací o době konání a ceně vstupného také seznam přihlášených vystavovatelů (který bohužel ani letos příliš mezinárodně nevyznívá) a přehled doprovodných akcí (známých už z minulých ročníků). Pokud jde o výčet zajímavých a obecenstvem vždy obdivovaných i opakovaně žádaných exponátů, ten bohužel opět k dispozici není. Či možná bohudík, pokud se chceme nechat příjemně překvapit čímsi nečekaným. Minulé ročníky Nábřeží paromilů v tomto směru většinu návštěvníků nezklamaly a můžeme společně doufat, že tak neučiní ani ten letošní.


Hitem loňského ročníku byl parní válec Zettelmeyer CV © PhDr. Zbyněk Zlinský

Odkazy:

  1. Nábřeží paromilů
  2. Dětská železnice
  3. Hradecká paroplavební společnost
  4. Hradec Králové – oficiální stránky města
  5. Calendarium Regina 2015 - Kulturní události v Hradci Králové
  6. Královéhradecký kraj – oficiální stránky
  7. Královéhradecká nábřeží, Hradec Králové - přehled akcí na nábřežích
  8. Hradec Králové - Smetanovo nábřeží – turistická informace
  9. Hradec Králové - Eliščino nábřeží – turistická informace

Úvodní ilustrační snímek: Charakteristický obrázek z minulého ročníku © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy