Noc svetiel na Detskej železnici bude v znamení ohňa a hudby

26.9.2015 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Noc svetiel na Detskej železnici bude v znamení ohňa a hudby

Občianske združenie Detská železnica Košice a Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. pripravili na sobotu 3. októbra tohto roku noc plnú hudby, svetiel, iskier, pary a tanca. Nabitý program Noci svetiel so Železničnou spoločnosťou Slovensko sa začne úderom 19. hodiny a potrvá až do polnoci. Každých šesťdesiat minút sa Čermeľským údolím v Košiciach prevezie špeciálny nočný vlak.

 

 

 

 

Železničná Noc svetiel sa uskutoční po štvrtýkrát a počas svojej krátkej histórie si už našla tisícky priaznivcov. Aj tohto roku sa o dobrú náladu návštevníkov postará mixom hudby „dýdžej“, celkovú atmosféru spestrí svetelná a laserová show. Novinkou bude nočná klauniáda nielen pre deti. Stanicu Vpred obsadia divoké lesné víly zo skupiny Dagstyrr s ich ohňovým tancom. Jazdu vláčikom oživí aj „horiaci hrad“ pri trati.

Najväčšou atrakciou už tradične bude nočná jazda vlaku s parnou lokomotívou a tanec iskier nad jej komínom, ktorý je možné vidieť len počas Noci svetiel. Program na staničke Čermeľ sa začne o 19. hodine a potrvá až do polnoci. Vlaky za mimoriadne zvýhodnené cestovné budú odchádzať každú hodinu, v prípade veľkého počtu cestujúcich aj častejšie. Lístky bude možné zakúpiť na stanici v Čermeli.

Vďaka Dopravnému podniku mesta Košice sa budú môcť návštevníci akcie aj tentoraz bezplatne odviezť do Čermeľa priamo z Námestia maratónu mieru - a pochopiteľne aj naspäť obratovými spojmi. Spred budovy Košického samosprávneho kraja bude kyvadlový autobus odchádzať každú hodinu, konkrétne o 18.45 hod., 19.45 hod., 20.45 hod., 21.45 hod., 22.45 hod. a 23.45 hod.

Návštevníkov zároveň upozorňujeme, že v nasledujúci deň, teda v nedeľu 4. októbra, nebude Detská železnica premávať z dôvodu konania najväčšieho športového podujatia svetového významu - Medzinárodného maratónu mieru. Za pochopenie vopred ďakujeme a tešíme sa na ďalšie víkendové stretnutia. Vláčik tohto roku premáva počas víkendov až do 2. novembra a aj na Mikuláša 6. decembra.

Ďalšie informácie nájdete na webe usporiadateľa a v jeho tlačovej správe. Ilustračné snímky z minuloročnej akcie boli jej prílohou. 

Súvisiace trate