Medzi Košicami a Prešovom bude jazdiť Mikuláš

31.10.2015 8:00Zdroj: Klub historických koľajových vozidiel

Medzi Košicami a Prešovom bude jazdiť Mikuláš

V exkluzívnej spoločnosti Mikuláša, anjelov a čerta sa aj v tomto roku budú môcť previezť deti spolu s rodičmi historickou vlakovou súpravou z Košíc do Prešova a späť. Nadšenci z košického Klubu historických koľajových vozidiel vyrazia na trať v predstihu, už v sobotu 28. novembra. Miesta vo vlaku je potrebné rezervovať včas.

 

 

 

 


Už po siedmykrát sú pre malých aj veľkých milovníkov železníc pripravené tri páry vlakov. Z Košíc odchádzajú o 8:40, 11:05 a o 14:00. Odchody z Prešova sú naplánované na 9:50, 12:28 a o 15:20. Miesto vo vlaku je nutné vopred rezervovať na rezervaciekhkv@gmail.com, prípadne na stránke klubu www.khkv.sk najneskôr do 20. novembra.

„Počas jazdy vlakom bude sv. Mikuláš spolu s anjelmi rozdávať balíčky priamo vo vagónoch. Na prešovskej stanici už tradične zájdeme na návštevu k železničiarom, do priestorov, kam sa bežne nemôžu naši cestujúci dostať,“ prezradil Ľubomír Pipta, vlakvedúci z KHKV.

Historickú súpravu troch červených vozňov, známych ako hurvínek, aj v tomto roku posilní ďalší motorový vozeň radu 810, ktorý vlastní Detská železnica. „Na Slovensku jazdí takýchto osemstodesiatok už iba niekoľko a aj tie majú svoje dni na železnici zrátané. Čiastočne zrekonštruovaný vozeň zvýši pohodlie cestujúcich i kapacitu vlaku,“ uviedol Ľubomír Lehotský, riaditeľ OZ Detská železnica Košice.

Súvisiace trate

  • ŽSR-188: Košice - Plaveč - Čirč - Muszyna (PL)