Projeďte Vysočinu pekelným parním vlakem!

19.11.2015 8:00 -zz-

Projeďte Vysočinu pekelným parním vlakem!

Svezte se 28.11.2015 zvláštním historickým vlakem, v němž bude o zábavu postaráno. Společnost vám při jízdě mezi Náměští nad Oslavou, Třebíčí, Jihlavou a Havlíčkovým Brodem bude dělat Mikuláš, anděl i čerti a děti se mohou těšit na zábavní program. V čele vlaku pojede parní lokomotiva 475.101 a mezi Náměští nad Oslavou a Třebíčí historická motorová lokomotiva T 478.1001 na přípřeži.

 

 

 

 

I když jde o akci, tématicky rámovanou zejména dětem určenou sváteční tradicí, vížící se k osobitě pojaté historické postavě svatého Mikuláše, má vztah ke každodennímu životu nás všech. Je totiž také završením projektu Bezpečná Vysočina pořádaného Krajem Vysočina ve spolupráci s Českými drahami a dalšími partnery, jehož další etapa odstartovala o první zářijové neděli právě v Náměšti nad Oslavou, odkud 28. listopadu 2015 v 9:27 hod. vyjede vlak podle jízdního řádu uvedeného na plakátě:

I když plakát krom jízdního řádu nostalgického vlaku obsahuje i všechny další informace pro jeho potenciální cestující, nebude na škodu, zdůrazníme-li samostatně tarifní podmínky, protože nejsou zcela běžné. Ve vlaku platí obyčejné jízdné ČD, povýšené o jednorázový přípaltek, který činí 30,- Kč u dospělých v aktivním pracovním věku a 15,- Kč u důchodců a dětí ve věku 6 - 15 let; děti mladší se dopravují zdarma.

Případné změny programu najdete na webu Českých drah.

Úvodní ilustrační snímek: 475.101 při objíždění soupravy ve Slatiňanech dne 2.10.2004
© PhDr. Zbyněk Zlinský