Pozvánka na jesenné jazdy Trenčianskej elektrickej železnice

7.11.2016 8:00 Mgr. Jaroslav Filo Zdroj: TREŽ, n.o. - tlačová správa

Pozvánka na jesenné jazdy Trenčianskej elektrickej železnice

Nezisková organizácia Trenčianska elektrická železnica pozýva svojich priaznivcov na trojicu nostalgických jázd do Trenčianskych Teplíc, ktoré sa uskutočnia v sobotu 19.11.2016. Počas jesenných jázd si zaspomíname na jednu z významných osobností našej histórie Svetozára Hurbana Vajanského.

 

 

 

 


V Trenčianskych Tepliciach sa cestujúci môžu poprechádzať po rozľahlom kúpeľnom parku a pochutnať si na čerstvých kúpeľných oblátkach. Na peróne železničnej stanice bude pripravené občerstvenie v podobe horúceho čaju a punču, ktoré je už tradične v cene cestovného lístka. Samozrejmosťou je aj predaj magnetiek s motívom železničky.

Počas 20-minútových jázd sa cestujúci budú môcť porozprávať so známym slovenským spisovateľom, publicistom, literárnym kritikom a politikom Svetozárom Hurbanom-Vajanským a v prípade potreby bude súbežne s električkami premávať aj autobus Karosa B 732.

Po návrate do Trenčianskej Teplej bude pripravená prehliadka električková depa s expozíciou historickej techniky a historických cestných i koľajových vozidiel súčasťou ktorej je aj výstava dobových uniforiem, starých cestovných lístkov, cestných i železničných modelov a iných artefaktov z histórie dopravy. Veľkým lákadlom pre detských návštevníkov je modelové koľajisko s parnou lokomotívou v mierke 1:22,5. Dospelých zase určite upúta malá výstava starých rádioprijímačov, či pohľad na prebiehajúcu rekonštrukciu električky 411.902-0 Delimonka.

Odvezte sa s historickou električkou a zažite pestrofarebnú jeseň v Trenčianskom samosprávnom kraji. Personál Trenčianskej elektrickej železnice sa teší na vašu návštevu.

Tohtoročné jazdy električiek do Trenčianskych Teplíc budú zakončené podujatím Mikulášska električka, ktorá sa uskutoční v sobotu 3. decembra 2016. Ďalšie informácie o Trenčianskej elektrickej železnici nájdete na webe neziskovej organizácia Trenčianska elektrická železnica.

Upravil PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace trate

  • ŽSR-122: Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice

Súvisiace odkazy