V Brně se uskuteční „Den s RegioJetem“

23.5.2017 8:00Zdroj: RegioJet, a.s.

V Brně se uskuteční „Den s RegioJetem“

V sobotu 27. května 2017 proběhne v Brně na hlavním nádraží Den s RegioJetem, kde dopravce vystaví nejmodernější železníční techniku. Na 5. nástupišti bude přístupná lokomotiva SIEMENS Vectron a souprava vlaku včetně vozu Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách. Veřejnosti bude také k dispozici nejmodernější autobus RegioJet Irizar i8.

 

 

 

Tuto sobotu, 27. května, proběhne od 9.00 do 12.00 hodin v Brně na Hlavním nádraží na 5. nástupišti Den s RegioJetem. Široké veřejnosti – zejména z Brna a okolí – se představí nový železniční dopravce RegioJet, který od loňského prosince jezdí 3x denně v každém směru na trase z Prahy do Brna, Břeclavi a Bratislavy a dalších měst a doposud na této trase přepravil více než 220 tisíc cestujících. Od prosince 2017 také spojí Brno a Prahu s Vídní a chystá také rozšíření počtu aktuálních spojů na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava a zpět.

Souprava bude přistavena u 5. nástupiště stanice Brno hl. n. – s přímým přístupem z ulice Nádražní v blízkosti zastávky tramvají Nové Sady a v docházkové vzdálenosti od terminálu MHD Hlavní nádraží. Akce je pro všechny návštěvníky zdarma.

RegioJet představí nejmodernější železniční techniku ve střední Evropě

  1. Lokomotivu SIEMENS VECTRON s možností prohlídky stanoviště strojvedoucího – tato lokomotiva představuje absolutní evropskou špičku s konstrukční rychlostí až 200 km/hod.
  2. Nejmodernější železniční vůz ve střední Evropě RegioJet Astra, se špičkovým designovým interiérem – s individuálními obrazovkami v sedačkách pro cestující – s možností sledování filmů, poslechem hudby či s připojením k internetu.
  3. Vůz s dětskou hernou stejně jako vůz třídy Relax.
  4. Na přiléhajícím parkovišti u nádraží pak bude přistaven a veřejností přístupný nejmodernější dálkový autobus RegioJet Irizar i8 – Fun&Relax rovněž se systémem individuální zábavy v jednotlivých sedačkách.

Cestující si budou moci veškerá vozidla prohlédnout, akce je také ideální například pro rodiny s dětmi, kterým se naskytne například unikátní příležitost podívat se do kabiny strojvedoucího v lokomotivě stejně jako si prohlédnout další dopravní techniku. Na místě budou přítomni zaměstnanci dopravce RegioJet, kteří budou zájemcům a návštěvníkům poskytovat informace jak o jednotlivých vystavených vozidlech, tak i o provozu vlaků RegioJet na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava/Staré Město. Vstup na akci je zdarma.

Spoje RegioJet nabízejí široký rozsah palubních služeb. Součástí jsou nápoje zdarma, připojení k internetu, denní a další tisk zdarma – stejně jako například místenka zdarma vždy jako součást jízdenky. V každém voze je přítomna stevardka nebo stevard, kteří mají na starosti péči o zákazníky.

Více informací o akci je možné získat také na webu společnosti.

Během dne s RegioJetem bude na místě možné získat také informace o možnostech zaměstnání u RegioJet a STUDENT AGENCY

Přímo během Dne s RegioJetem v Brně hl. n. bude také možnost na místě získat od pracovníků personálního oddělení také informace o možnostech zaměstnání u RegioJet a ve skupině STUDENT AGENCY. Ta nabízí řadu volných pozic – na plný i brigádnický pracovní úvazek – například pro budoucí členy týmů palubního personálu (vlaky i autobusy), pozice v oblasti IT, marketingu, technické pozice apod.

RegioJet přepravil svými vlaky do Brna zatím více než 220 tisíc cestujících

Železniční dopravce RegioJet přepravil za dobu provozu od 11. 12. 2016 do konce dubna na svých nových vlakových trasách z Prahy do Brna a Bratislavy/Starého Města již více než 220 tisíc cestujících. Za první 4 měsíce letošního roku je to pak 190 tisíc cestujících, kteří využili tří páru nových spojů jezdících denně mezi Prahou, Brnem, Břeclaví a Bratislavou (resp. Starým Městem). Aktuálně průměrné využití sedačkové kapacity souprav činí 70–80 %; RegioJet posiluje délky souprav ve špičkových dnech na 8 vozové soupravy.

RegioJet nabízí na trase z Prahy do Brna a Bratislavy – stejně jako na dalších spojích celkem 4 cestovní třídy s tím, že cena jízdenek pro trasu Brno – Praha začíná v nejlevnější třídě Low-cost (pouze s internetem zdarma, balenou vodou a nabídkou denního tisku) na 135 Kč při platbě Kreditovou jízdenkou a na 140 Kč při platbě v hotovosti nebo platební kartou.

Na všech dálkových vlakových linkách dohromady pak přepravily vlaky RegioJet za období leden – duben celkem 1,358 milionu cestujících, což znamená meziroční nárůst o 27 % cestujících a celkem 290 tisíc nových cestujících, kteří začali využívat vlaky RegioJet nově v letošním roce. Kromě nových spojů Praha – Brno – Bratislava si tak cestující oblíbili také třetí pár přímých spojů RegioJet Praha – Ostravsko – Košice a zpět, který začal jezdit na této trase od konce měsíce února. RegioJet je tak největším vlakovým dopravcem na trase Praha – Ostravsko – Košice a zpět, kde denně celkem šesti spoji přepraví až 3 tisíce cestujících. RegioJet provozuje veškeré spoje bez dotací na své vlastní komerční riziko a výrazně investuje do rozvoje železniční dopravy. Aktuálně podepsal smlouvu na pořízení dalších 8 + 20 (opce) nových lokomotiv Traxx od výrobce Bombardier a 16 nových vozů Astra s individuálními obrazovkami v sedačkách. Oba typy vozidel by měly být zařazeny do provozu ještě v letošním roce.

RegioJet chystá další rozšíření spojů na trase Praha – Brno – Bratislava/Vídeň od jízdního řádu platného pro rok 2018, kdy chystá zahájení provozu na trase Praha – Brno – Vídeň a mezi Prahou a Brnem chce jezdit až v hodinových intervalech.

RegioJet chce na trase Brno – Praha přepravovat v budoucnosti výhledově více než 2 miliony cestujících ročně. Na trase Praha – Ostravsko – Košice, kde je RegioJet největší dopravce, plánuje v letošním roce přepravit více než 4 miliony cestujících.

Odkazy:

  1. RegioJet – Wikipedie, informace v češtině
  2. RegioJet – Wikipédia, informace ve slovenštině
  3. Deň s Regiojetom v Bratislave - Railpage.net
  4. Den s RegioJetem 2015 na MODEL LOKO 

Poznámka editora:

Bylo by pěkné, kdyby se někdo z našich reportérů na tuto nepochybně zajímavou akci vydal a podělil se s ostatními o své zážitky formou reportáže. Navíc by tak hmatatelně poděkoval tiskovému mluvčímu RJ Ing. Aleši Ondrůjovi, který na adresu naší redakce vůbec poprvé tiskovou zprávu poslal - a jemuž já za to děkuji aspoň takto verbálně.

PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy