Zubačka oslaví Den dětí

28.5.2017 8:00 -zz- Zdroj: Železniční společnost Tanvald

Zubačka oslaví Den dětí

Dvanáctý ročník Dne dětí na Zubačce se uskuteční v sobotu 3. června na nádraží v Kořenově. Železniční společnost Tanvald se svými partnery vypraví zvláštní vlaky po jediné české ozubnicové trati, v Kořenově bude připraven bohatý program pro děti.

 

 

 

 


Zvláštní vlaky mezi Tanvaldem a Kořenovem bude tvořit historický motorový singrovka M 240.056, barový vůz Balm Bistro, vozy Balm a unikátní ozubnicová lokomotiva rakušanka T 426.003. Mezi Kořenovem a Harrachovem bude cestující vozit motorová lokomotiva rosnička T 334.0866 s vozy Balm a motorovým vozem orchestrion M 152.0604. Tato historická lokomotiva a motorový vůz patří spolku Kolej-klub.

Jízdenky do zvláštních vlaků koupíte v den akce v předprodeji na nádraží v Tanvaldě nebo přímo ve zvláštních vlacích. Budete odbaveni historickými lepenkovými jízdenkami i průvodčími v historických uniformách. V barovém voze můžete kromě občerstvení zakoupit i upomínkové předměty ze Zubačky. Pivo a limonáda se roznášejí po celém vlaku.

Na nádraží v Kořenově budou pro děti připraveny hry a soutěže, které začnou po příjezdu prvního zvláštního vlaku. Každé dítě obdrží diplom za účast. Spolupořadatelem dne dětí je Středisko volného času Tanvald.

Na nádraží v Kořenově bude pro děti připraveno divadelní představení „Papírové pohádky“.

V Kořenově můžete navštívit Muzeum ozubnicové dráhy a Výtopnu Kořenov, svézt se tu můžete vláčkem Důlní železnice či historickým autobusem na Jizerku nebo do Příchovic. Pokud si koupíte jízdenku all inclusive, tak vše z tohoto máte v ceně jízdenky. Bohaté občerstvení je tu samozřejmostí.

Ve směru od Liberce a Jablonce se na Zubačku můžete vypravit historickou tramvají a historickým autobusem. Boveraclub vypraví na trať mezi Libercem a Jabloncem historickou tramvaj, mezi Jabloncem a Tanvaldem pojede historický autobus.

Další podrobnosti včetně jízdních řádů a tarifních podmínej najdete na naší stránce.

Železniční společnost Tanvald se na Vás těší v sobotu 3. června na Zubačce!

Úvodní ilustrační snímek: Vlak do Kořenova při jednom z předchozích Dnů dětí; zdroj: www.zubacka.cz

Súvisiace odkazy