750/753/754
Diskusia o rušňoch radu 750/753/754 - Okuliarnik/Brejlovec.
Diskusia o rekonštrukciách týchto rušňov bola presunutá sem: 750.7, 752.6, 753.7, 755, 756, 757
Aktuálne nasadenie HDV
foto by mr.lenin
350001-4
ten istý TM tam určite neostane lebo zhorel
Ak ti ide o typ, tak taký istý typ TM majú okrem 753 aj 750, 751, 752, 754, 755 či už ten slovenský alebo české, 735, 736, 742,... Takže vyhovárať sa na typ TM nie je zrovna namieste.
A čo sa týka tých rámov som ti už nižšie písal, že krivý rám neznamená zlý ram a stať sa s ním nemusí vôbec nič. Takže neviem z čoho pramení tvoje presvedčenie, že by to ŽSR nemali pustiť na trate...
ten istý TM tam určite neostane lebo zhorel
Ak ti ide o typ, tak taký istý typ TM majú okrem 753 aj 750, 751, 752, 754, 755 či už ten slovenský alebo české, 735, 736, 742,... Takže vyhovárať sa na typ TM nie je zrovna namieste.
A čo sa týka tých rámov som ti už nižšie písal, že krivý rám neznamená zlý ram a stať sa s ním nemusí vôbec nič. Takže neviem z čoho pramení tvoje presvedčenie, že by to ŽSR nemali pustiť na trate...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172247/
add passion tak ked som si pozrel foto tých ohnutých rámov tak sa udujem že to pustí ma svoje trate ŽSR.Lebo podla mna ak mašina má taký rám tak je len otazkou času kedy sa s ním niečo stane....a nedajbože v prevádzke....... a neviem kolko a čo tam horelo takže mužem byť velmi daleko od pravdy......aleaj tak......hmmmm aj ked dostane CAT,MTUa lebo trebárs aj kotol na uhlie aj tak je šanca že sa stane že zas vyhorí lebo ked tam ostane ten istý TM......podla mna by tie modernizácie trebalo dotiahnut do konca v každom smere (nechcem spochybnovat CZ LOKO) ale to že zmeníme motor,pulty strojvodcu,dáme nový rychlomer a všetko ostane po starom tak to podla mna nie je ešte to pravé orechové.......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/172228/
736.001 mala rám ohnutý od výroby (viď foto) rovnako ako aj 736.002. Nikomu to nevadilo a ani nevadí. Vraj to vzniklo nesprávnym technologickým postupom vylievania balastu (podobne aj pri jednej reko 753.7).
Požiar najpravdepodobnejšie vznikol vznietením sa 3. trakčného motora a následne cudzou ventiláciou sa "rozdúchal" na ostatné miesta.
Rozsah poškodenia 3053 nechajme na komisiu, podobne aj jej ďalší osud. Podľa môjho subjektívneho názoru to však nie je nič extra. 754.010 a 011 vyzerali nedávno podobne a jazdia ... Lenže bolo (aj je) zo pár troják, čo majú banálnejšie závady a stoja pri plote, a čo je najhoršie, sú už určite "odmedené" a teda by stálo nemalé financie ich znovu oživiť do prevádzky.
Určite však bude smutné a trestuhodné, ak sa nezačne hneď na nej pracovať a skončí podobne ako jej ostatné "kolegine". Ako jednu z možných záchran vidím už spomínanú rekonštrukciu na CAT, samozrejme pod hlavičkou Cargo. No ako som už napísal na začiatku, právo rozhodnúť my nemáme, takže.....
foto: 736.002, 6. január 2006, RD Zvolen
autor: passion
foto. 736.001, autor a miesto mne neznáme, zdroj WEB.
Požiar najpravdepodobnejšie vznikol vznietením sa 3. trakčného motora a následne cudzou ventiláciou sa "rozdúchal" na ostatné miesta.
Rozsah poškodenia 3053 nechajme na komisiu, podobne aj jej ďalší osud. Podľa môjho subjektívneho názoru to však nie je nič extra. 754.010 a 011 vyzerali nedávno podobne a jazdia ... Lenže bolo (aj je) zo pár troják, čo majú banálnejšie závady a stoja pri plote, a čo je najhoršie, sú už určite "odmedené" a teda by stálo nemalé financie ich znovu oživiť do prevádzky.
Určite však bude smutné a trestuhodné, ak sa nezačne hneď na nej pracovať a skončí podobne ako jej ostatné "kolegine". Ako jednu z možných záchran vidím už spomínanú rekonštrukciu na CAT, samozrejme pod hlavičkou Cargo. No ako som už napísal na začiatku, právo rozhodnúť my nemáme, takže.....
foto: 736.002, 6. január 2006, RD Zvolen
autor: passion
foto. 736.001, autor a miesto mne neznáme, zdroj WEB.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/171711/
a len tak na príklad síce OT ale aj tak mi to neda.......prečo v automobilizme sa nedeje nič takého že vezmeme rám zo starého vozidla a postavíme nanho novú kasnu a je to...........lebo žeby napr VOLVO,MB,Scania Opel a pod chápali že na starom podvozku/ráme ktorý má svoj vek a dožíva že sa neda staviať lebo nesplna v dnešnej dobe náročne kladené požiadavky na stav,výkon a pod?........ale u nas to sa dá........mám taký pocit že železnica svojímy experimentami vid "superšukafóny 812/13/14" stráca svoju prednosť "BEZPECNOST"
PS: a unava materiálu ktorý bol x-desaťročí namáhaný nikomu nič nehovorí ????