150/151
Prekvapuje ma, že ešte nikto nezaložil rubriku o týchto obľúbených lokomotívach ČD, ktoré majú milú prezývku "banán". Zvlášť, ak tvarom pripomínajú legendárne 350-ky.
V novom GVD sa rozšírilo ich pôsobenie aj na ŽSR. Jazda "banána" na R 810 "Horehronec" malebnými úsekmi Košice - Margecany v údolí Hornádu s tunelmi, priehradou Ružín a mohutným mostom ponad ňu a spätná strojová jazda patria medzi ozajstné skvosty.
Pozornosť si zaslúži aj nasadzovanie týchto lokomotív na osobných vlakoch v okolí Žiliny a Košíc. Nehovoriac o rýchlikoch Cassovia a Laborec a vlaku IC Odra. Budem rád, ak svoje postrehy a zaujímavosti pridáte do tejto novej rubriky.
Pre takych pribrzdenych ako si ty to napisem este raz, svoj nick "rasto" som si nechal zmenit kvoli tomu lebo mi chodila posta pre "Rasťa", preto na RP mam ACLine. Ale ty sa asi za svoj hambis ked mas na RP iny ako na vlaky.net.
Kedže som čakal dokedy sem niekto dá foto a nedal tak dávam ja
151.014 dnes na EC 120 Do Prahy a EC 121 bola 151.011
http://dje.railpage.net/albums/userpics/10001/IMG_8739.jpg
PS: foto žiaľ iba stacionárne-dokumentačné
Já jsem nebyl ani při focení ani při kouzlech ve Photoshopu. Jen vycházím třeba z této foto: http://www.nitra.sk/main.php?id_menu=5008&firmy_slovenska_flag=0
ale určitě se tam schválně zajedu podívat. Nicméně je tu stále rozpor v tvrzení, že 150/151 na Slovensko nejezdí a v realitě.
To byl jen detail, víc než reklama na kamionech mi vrtá v hlavě něco, co je spojeno s řadou 150/151 a kolejemi na Slovensku:
Totiž, že jsem si přečetl, že už na Slovensko nejezdí (podle titulku), ale ve skutečnosti tam stále jezdí. A viděl jsem fotky, kde věci (hory) jsou podle části P.T. znalců jsou tam, kde vlastně nejsou. A mé ESP je v koncích, protože už neví, čemu má věřit.
Není pravda, že na kamionech je pouze reklama konkrétního dopravce. Třeba kamiony společnosti Bors Břeclav vozí nápis jezdíme pro Gumotex. Totéž je na plachtách smluvních dopravců, jezdících pro Hamé Babice. Takže tvrzení o reklamě na kamionech, zaměřené jen na majitele vozu není správné. A navíc,
velká část vozů má na vyhotovené reklamě (vlastní) logo společnosti, která pro ně tuto reklamu vyrobila.
Jinak se omlouvám všem za Off topic