150/151
Prekvapuje ma, že ešte nikto nezaložil rubriku o týchto obľúbených lokomotívach ČD, ktoré majú milú prezývku "banán". Zvlášť, ak tvarom pripomínajú legendárne 350-ky.
V novom GVD sa rozšírilo ich pôsobenie aj na ŽSR. Jazda "banána" na R 810 "Horehronec" malebnými úsekmi Košice - Margecany v údolí Hornádu s tunelmi, priehradou Ružín a mohutným mostom ponad ňu a spätná strojová jazda patria medzi ozajstné skvosty.
Pozornosť si zaslúži aj nasadzovanie týchto lokomotív na osobných vlakoch v okolí Žiliny a Košíc. Nehovoriac o rýchlikoch Cassovia a Laborec a vlaku IC Odra. Budem rád, ak svoje postrehy a zaujímavosti pridáte do tejto novej rubriky.
18./19.01. R 422 Cassovia
19.01. EC 127 Fatra
19.01. R 442 Budatín
20.01. R 423 Cassovia
20.01. EC 120 Košičan
151 016-3 19.01. EC 121 Košičan
19./20.01 R 422 Cassovia
Info prebraté z PIS-ŽSR + moje okále...
A když se tu už tak off-topíme, tak si dovolím připojit snímeček přece jen existujícího reklamního letadla - fotbalového.
Ale pokud jde o reklamu na lokomotivách (a "banánech" zvláště), zprvu jsem se na to díval všelijak. Nicméně když jsem poznal, že je to velice dobrá cesta, jak si dopravce (byť státní) může pomoci zdarma, ba ještě s výdělkem, k novému a mnohdy velice kvalitními nátěru svých vozidel, tak jsem pro všemi deseti.
...nedá sa dodržiavať zákon o reklame ...
Nevím jak na Slovensku (hledat se mi to nechce), ale jediný náš zákon o reklamě, tedy
Zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání, ve znění pozdějších předpisů
nic takového (tedy celoplošné reklamy na vozidlech přes hranice jezdících)neřeší, ne tak aby ještě něco zakazoval.
Podľa môjho zdroja z ČR neexistuje žiadna listina, ktorá by zakazovala nasadzovanie HDV 151ČD na vlakoch prechadzajúcich cez štrbskú rampu.
A k reklamným náterom:
Nikoho z vedenia ZSSK nezaujíma, v akom laku príde mašina, hlavne že ide. Takže nevidím dôvod čudovať sa tomu. To sú len také reči...
Jedna 150 ČD dnes ráno skapala na R 421 Cassovia a chytila meškanie cca 120 minút. Do Žiliny ju doviezla 363.004 ČD ...
(ostatne coca-cola sa par krat otocila do hidasnemethi, je pravda do pps moze vela masin na vynimky - ostatne nase pulzuly vsetky do madarska len na vynimky do pps)
To, kudy mají jezdit reklamní lokomotivy ČD zřejmě určují jednotlivé smlouvy mezi objednatelem reklamy a dceřinnou společností ČD Railreklam. Aspoň tak vyzněly mnohé tiskové zprávy o reklamních lokomotivách při jejich uvádění do provozu. Zpravidla jsou tam uvedeny kategorie vlaků, popř. vozební ramena nebo dokonce konkrétní čísla vlaků. Pochybuji, že by ČD porušovaly svévolně uzavřené smlouvy, v nichž jde o nemalé peníze.
A to už hovorí ktorý zákon? V zákone 147/2001 o reklame sa štátny jazyk vôbec nespomína...
http://www.rpr.sk/Docs/Zakony/147-2001.pdf