Historické vozidlá na Slovensku
Podarilo sa mi vytvoriť zoznam historických koľajových vozidiel, ktoré sa nachádzajú na Slovensku. Bol by som rád, keby ste mi napísali odkaz v prípade, ak máte akúkoľvek pripomienku k zoznamu, ak viete nejakú informáciu ohľadne uvedeného, nejakú aktualizáciu, alebo čokoľvek čo s tým súvisí. Budem Vám veľmi vďačný.
Zoznam nájdete na osobitnej stránke.
Bol aktualizovaný dňa 30.12.2007.
Podradené diskusné témy
Peto a co bude s 399 005,387 017 a 017 a ze vraj este nejaká 524 ka by mala byt vo vrtukach.A inác na Rendezi bude celorocná vystava vozidiel ci co?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/107118/
Rušeň 444.1082 bude v blízkej dobe prevezený do Hanisky pri Košiciach. ostatné rušne budú pravdepodobne ešte pár rokov čakať na opravu aspon do vystavovatelného stavu. 431.014 plánujú dať do prevádzky vo Výhrevni Vrútky. Z dovezenou 52-kou sa plánuje oprava do vystavovatelného stavu asi budúci rok bude nastriekana a upravená na podobu v akej jazdili u ČSD v Bratislave ( odtránia sa uši a vymenia dýmničné dvere za dvere z 555.3254 čo s ňou bude ďalej sa etše presne nevie
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/107085/
310.097 - ex. KkStB 97.198
- po odstránení z pomníka, ktorý bol umiestnený v RD Bratislava hlavné stála mašinka vonku pred rotundou. Jej budúcnosť mala byť taká, že sa na hlavnom uvedie do vystavovateľného a neskôr do prevádzkového stavu ale nestalo sa tak. Mašinka sa minulý týždeň previezla na RENDEZ do areálu MDC, kde sa podrobuje renovácii - vystavovateľný exponát.
310.0123 - ex. KkStB 97.234
-dlhé roky bola pýchou na pomníku v RD Nové Zámky. Po odstránení sa dlhší čas (rozobratá na časti) povaľovala po depe na hlavnom a teraz je zúčasťou zbierky MDC na východnom, kde sa má vybudovať "vozový park" viď. Budapešť
310.507 - ex. KOB/KBD XII.527
-posledné dni tejto vzácnej mašinky boli v Elektro Krompachy, MDC ju získalo do svojej zbierky v r. 1990. Odstavená bola vo výhrevni Vrútky, odkiaľ sa minulý rok previezla do Bratislavy. Ďalšia táto vzácna mašinka (310.513) stojí ešte aj s osobným vozňom Ci pred ŽOS Vrútky.
aký osud budú mať spomínané posledné dve 310-tky?? Budú také pekné ako 310.097 a 310.0107 abo ostanú len ako zachránené exponáty v zbierke MDC...
©Designer - areál MDC - 09.10.2006
- po odstránení z pomníka, ktorý bol umiestnený v RD Bratislava hlavné stála mašinka vonku pred rotundou. Jej budúcnosť mala byť taká, že sa na hlavnom uvedie do vystavovateľného a neskôr do prevádzkového stavu ale nestalo sa tak. Mašinka sa minulý týždeň previezla na RENDEZ do areálu MDC, kde sa podrobuje renovácii - vystavovateľný exponát.
310.0123 - ex. KkStB 97.234
-dlhé roky bola pýchou na pomníku v RD Nové Zámky. Po odstránení sa dlhší čas (rozobratá na časti) povaľovala po depe na hlavnom a teraz je zúčasťou zbierky MDC na východnom, kde sa má vybudovať "vozový park" viď. Budapešť
310.507 - ex. KOB/KBD XII.527
-posledné dni tejto vzácnej mašinky boli v Elektro Krompachy, MDC ju získalo do svojej zbierky v r. 1990. Odstavená bola vo výhrevni Vrútky, odkiaľ sa minulý rok previezla do Bratislavy. Ďalšia táto vzácna mašinka (310.513) stojí ešte aj s osobným vozňom Ci pred ŽOS Vrútky.
aký osud budú mať spomínané posledné dve 310-tky?? Budú také pekné ako 310.097 a 310.0107 abo ostanú len ako zachránené exponáty v zbierke MDC...
©Designer - areál MDC - 09.10.2006
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/106886/
Ked uz si v tom také dobré tak o kay vozovy park sa jedná?ze budu cely rok vystatvované masinky na Rendezi?Ako v Luznej?A co bude napr, s 487 019,399 005,431 014 kazdé stoja tam ako vraky na Rendezy a co s 726 082.Nemás nejaky infosky a ten Jz 33 032 naco prisiel na Slovensko a ako aky sponzorsky dar to je?Co s nim bude?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/106885/
Už dlho neaktualizované.
Práve sa mi podarilo Rahmann-ov zoznam hore prehodiť do excelu a snažím sa ho aktualizovať. Síce niekto na výstave ponúkal nejaký zoznam H.V. ale som zaváhal a zároveň ani neviem či je taký kompletný ako tu.
Preto sa pokúsim aspoň stručne aktualizovať zoznam s mojimi obmedzenými vedomosťami.
354.1178 - opravuje sa zatiaľ iba do vystavovateľného stavu
464.001 - tesne pred spustením do prevádzky
477.013 - pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy?
498.104/935.2284- pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy
podmienka najneskôr 1:1:2007
555.3008/930.309- pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy asi 2007-2008
zatiaľ nemajú veľa času na opravu -rodiny?
ZUBAČKA prevádzky schopná ak sa niečo neudeje do konca 2007
M240.0039 - už asi patrí MDC
M262.0004 - už patrí VLAKY.NET - internet cafe na kolesách?
M262.0007 - už asi patrí MDC
Podľa ďalších informácií
387.019/930.108 - horúci kandidát na opravu do prevádzky keď
budú peniaze ale určite nie skôr ako po MAZUTKE
399.005/932.006 - kandidát na opravu ale len do vystavovateľného stavu
ale samozrejme len ak budú ......
431.014 - horúci kandidát na opravu do prevádzky keď ....
556.039/935.2105 - že vraj ho má nejaký súkromník opraviť do prevádzky
schopného stavu
bohužiaľ čo sa týka osobných vagónov neviem nič hoc ma to veľmi
zaujíma a neviem podla čísel roztriediť na dvoj a š tvor ose ani
na R-50r pancieráky a Grégr
jedine viem že jeden reštaurák veľmi vzácny nejaký dobrodinci
ho podpálili a bol len posledný kus
zaujímalo by ma čo je s 4-osím osem dverákmi zase neviem číslo
a 2-osím osob. rybákmi
a 2-osím salónom
a neviem či som dobre počul ale s 4.osím salónom ex Husákovým
ak niekto vie viac o uvažovaných opravách a podobne budem mu vďačný za
spresnenie
Podľa neoverených informácií uvažuje sa a možno aj rokuje (ale to neviem)
850-851 Možno jedna možno 2 ?
M 262- 3 séria od BRKS
745 zatiaľ asi úvaha ale vyzerá možno reálnejšia ako 753 od Carga
POZOR tieto posledné informácie sú len šum a môže byť z toho niečo ale nemusí byť to pravda neberte preto to záväzne!!!
Ale všeobecne pokiaľ som počul:
ZSSK - je otvorené k MDC a má záujem o zachovanie nejakých ...
ZSCS - absolutný nezáujem jedine ak asi MDC odkúpi
ale MDC nemá na opravu ....
Práve sa mi podarilo Rahmann-ov zoznam hore prehodiť do excelu a snažím sa ho aktualizovať. Síce niekto na výstave ponúkal nejaký zoznam H.V. ale som zaváhal a zároveň ani neviem či je taký kompletný ako tu.
Preto sa pokúsim aspoň stručne aktualizovať zoznam s mojimi obmedzenými vedomosťami.
354.1178 - opravuje sa zatiaľ iba do vystavovateľného stavu
464.001 - tesne pred spustením do prevádzky
477.013 - pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy?
498.104/935.2284- pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy
podmienka najneskôr 1:1:2007
555.3008/930.309- pracuje sa na spustení do prevádzky - kedy asi 2007-2008
zatiaľ nemajú veľa času na opravu -rodiny?
ZUBAČKA prevádzky schopná ak sa niečo neudeje do konca 2007
M240.0039 - už asi patrí MDC
M262.0004 - už patrí VLAKY.NET - internet cafe na kolesách?
M262.0007 - už asi patrí MDC
Podľa ďalších informácií
387.019/930.108 - horúci kandidát na opravu do prevádzky keď
budú peniaze ale určite nie skôr ako po MAZUTKE
399.005/932.006 - kandidát na opravu ale len do vystavovateľného stavu
ale samozrejme len ak budú ......
431.014 - horúci kandidát na opravu do prevádzky keď ....
556.039/935.2105 - že vraj ho má nejaký súkromník opraviť do prevádzky
schopného stavu
bohužiaľ čo sa týka osobných vagónov neviem nič hoc ma to veľmi
zaujíma a neviem podla čísel roztriediť na dvoj a š tvor ose ani
na R-50r pancieráky a Grégr
jedine viem že jeden reštaurák veľmi vzácny nejaký dobrodinci
ho podpálili a bol len posledný kus
zaujímalo by ma čo je s 4-osím osem dverákmi zase neviem číslo
a 2-osím osob. rybákmi
a 2-osím salónom
a neviem či som dobre počul ale s 4.osím salónom ex Husákovým
ak niekto vie viac o uvažovaných opravách a podobne budem mu vďačný za
spresnenie
Podľa neoverených informácií uvažuje sa a možno aj rokuje (ale to neviem)
850-851 Možno jedna možno 2 ?
M 262- 3 séria od BRKS
745 zatiaľ asi úvaha ale vyzerá možno reálnejšia ako 753 od Carga
POZOR tieto posledné informácie sú len šum a môže byť z toho niečo ale nemusí byť to pravda neberte preto to záväzne!!!
Ale všeobecne pokiaľ som počul:
ZSSK - je otvorené k MDC a má záujem o zachovanie nejakých ...
ZSCS - absolutný nezáujem jedine ak asi MDC odkúpi
ale MDC nemá na opravu ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/101045/
Ad geronnimo:
Ja Vám v PD želám len a len samé úspechy pri oprave "Ušatej". Hlavne, keby sa vrchnosť chcela trochu umúdriť a dobrovoľníkom nechať aj trocha nespoplatneného priestoru na prospešné aktivity, čo oprava parného rušňa určite je.
Ja Vám v PD želám len a len samé úspechy pri oprave "Ušatej". Hlavne, keby sa vrchnosť chcela trochu umúdriť a dobrovoľníkom nechať aj trocha nespoplatneného priestoru na prospešné aktivity, čo oprava parného rušňa určite je.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/37150/
Ad geronnimo:
ved prave preto, ze nove depo nemate, tak pisem stare. A mi nehovor, ze na nu nepotrebujes peniaze, lebo, keby ste tam mali chechtaky, tak je uz davno hotova.
A to si pis, ze sme dobri a tesime sa, ako sa predvedite na buducom zraze, a hlavne s cim sa predvediete.
ved prave preto, ze nove depo nemate, tak pisem stare. A mi nehovor, ze na nu nepotrebujes peniaze, lebo, keby ste tam mali chechtaky, tak je uz davno hotova.
A to si pis, ze sme dobri a tesime sa, ako sa predvedite na buducom zraze, a hlavne s cim sa predvediete.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36754/
Ad lubochlast:
To, že tam stojí 433.008 zachránilo hlavne rušeň 431.014, ktorý tam stál predtým. 431.014 teraz stojí vo Výhrevni Vrútky a je pekne v ohrade. Na pomníku vo Zvolene z nej akurát mizlo všetko, čo sa dalo speňažiť. A keď všetko pôjde vhodným smerom, tak by sa mohol stroj 431.014 začať čoskoro aj opravovať, a keď nie 431, tak 433.023. Ale to je všetko zatiaľ len "hudba budúcnosti".
To, že tam stojí 433.008 zachránilo hlavne rušeň 431.014, ktorý tam stál predtým. 431.014 teraz stojí vo Výhrevni Vrútky a je pekne v ohrade. Na pomníku vo Zvolene z nej akurát mizlo všetko, čo sa dalo speňažiť. A keď všetko pôjde vhodným smerom, tak by sa mohol stroj 431.014 začať čoskoro aj opravovať, a keď nie 431, tak 433.023. Ale to je všetko zatiaľ len "hudba budúcnosti".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/36278/
Ad Rahmann : Rušeň 354.1178 je rozobratý v RD Zvolen, ako písal Designer tak, z návozom z GP vo Zvolene bol prepravený rám na plošinovom vozni do OKV Martin na opravu a následné zaviazanie na dvojkolia.
Ad Nebulus : V pancierovom vlaku vo Zvolene je rušeň 433.008 a je uvedený v zozname
Ad Nebulus : V pancierovom vlaku vo Zvolene je rušeň 433.008 a je uvedený v zozname
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/35880/