Širokorozchodné trate na Slovensku
Vitajte priatelia. V tejto diskusii nadviažem na reportáž "Široké depá". ŠRT je mojou srdcovou záležitosťou. Pracujem na nej 12 rokov od Hanisky pri Košiciach po výh. Červený Dvor. Momentálne je mojou základňou vrcholová výhybňa Slančík. Sme tu taká veľká rodina, poznáme sa skoro všetci - rušňovodiči, výpravcovia, výhybkári, traťováci. Všimol som si, že veľa členov Vlaky.net má veľké poznatky o histórii, fungovaní i vozidlách tejto, až na výnimky, výhradne "nákladnej" trati. Myslím, že tu je ideálny priestor sústrediť naše poznatky aj ostatným záujemcom. Ja sám môžem poskytnúť zopár údajov a to, čo momentálne neviem, vám môžem zistiť do niekoľkých dní. Bude mi potešením, keď sa stretneme u mňa v práci a rád vás zoznámim so skvelými ľuďmi, ktorí na ŠRT pracujú. Niektorí sú tiež členmi Vlaky.net.
Zaujímavé odkazy:
Širokorozchodné trate na Ukrajine
tak Ti dám jednu logickú otázku čo zostane v ČIernej ak pôjde ŠRT cez Maďarsko...minimum kto by asi bol zamestnaný najviac ak by sa ŠRT potiahla dalej východniari,bratislaváci by sa za taký plat ani neobzreli.....
otázne je čo je náš zaujem zamestnávať ludí alebo sa hrať na morálnych hrdinov.Ide o biznis minister Figel zjavne nevie čo chce najprv ho tlačí unáhlené predvolebné rozhodnutie SDKU,potom mu rakúšania povedia niečo iné.....analýza o vykonatelnosti diela niečo iné.....a nakoniec to opäť skončí u SDKU
treba jednania jednania jednania a votrieť do podvedomia Rusom že tých 500km či koľko na Slovensku ich nespasí a že terajšie prekladisko je super....
... podľa mňa je to len o umení slova a snahe....
zamestnanosť údržba trate,riadenie dopravy po tratiach ktoré dnes spejú k zániku.......prekladisko v ČIernej aj v BA pri stavbe by sme si mohli dať limity kolko tovaru sa bude prekladať u nás (ako poznám Rakúšanov u nás by nechali prekladať rizikové tovary .....)
no a ako by to fungovalo to máte odkial.......vlaky by asi nevozilo CArgo či už naše alebo rakúske ale nejaký spoločný podnik.......ktorý by si svoje prepravy strážil......
Slovensku by to prinieslo zamestnanosť lebo cez naše územie by prevádzku zabezpečovali naši ludia....takto sa nám môže stať že sa cez Dunaj budeme pozerať ako to malo vyzerať....
alebo ja mám veriť že projekt je nerentabilný lebo to pred volbami tvrdila SDKU?
Zamcan, odkial mas informaciu, ze projekt je navratny?
Ak si vyrátam, že sa mi jazdiť autom neoplatí, bol by som hlupák, keby som si ho aj napriek tomu kupoval...
ak žiadne auto nemáš nevieš objektívne posúdiť všetky negatíva a pozítiva jeho prevádzky v tom bola pointa
...nejedná sa o žiadnu demagógiu SDKú ide o to že sa zo sveta niekto v rokov 2006-2010 po.ral a prikyvoval na všetko čo mu predložili (ochranný val, výška pôžičky Grécku, ŠRT atď.) ten kto ma taký dar reči že keby chcel presvedčí kdekoho aj Putina
..peniaze ktoré uštríme vrazme do rozvoja súčasnej infraštruktúry (zjednodušene->) aby tie nákladné vlaky mohli rýchlejšie prejsť celú republiku a odovzdať tvar Rakúšakom a tak....