Depá - história a súčasnosť
Prečítal som si príspevok o RD Vrútky.Čo si myslíte, zaslúžilo si to?? Na inom fóre som si prečítal, že všetky depá majú patriť ZSCS, za ktoré musí platiť ZSSK za odstavenie a opravy HVD...Aký je Váš názor?? Ja si myslím, že keby sa tam ZSSK vrátilo, tak by malo potom vlastné depo, za ktoré by nemuselo nikomu platiť /okrem dane z nehnuteľnosti, ale to nie je železničná problematika/ .
Pozrite si ešte reportáž o RD Vrútky:
http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=666&hit=0
Podradené diskusné témy
Pokiaľ mám skúsenosti. N. Zámky patria medzi veľmi dlhé stanice. Keď som v minulosti pobehal okolo celej stanice, od Nitrianskeho mosta na štúrovskej strane až po cintorín na bratislavslej strane, tak to dosť dlho trvalo. Aj pri ceste na cintorín som zvykol chodiť peši, a je to pekná prechádzka. Čo sa týka toho bombardovania, tak sa určite nebabrali s presnosťou a na civilov sa kašlalo.Viď Japonsko. Napr. boli zbombardované aj cestné mosty cez Nitru pri štrande a to je už dosť ďaleko od stanice. Aj na tej parcele, kde je taraz SAD, boli veľké krátery, aj na mieste medzi mliekarňou a žel. kolóniou. Tam sme sa ešte v tých jamách hrávali na partizánov.
Som rad, ze sa vam obrazky pacili. Pridam uz iba jeden zaber. Mali sme len jeden okruh a tych zaberov nie je az tak vela a podarenych este menej, velmi to vo vzduchu hadzalo.
Velmi ma prekvapilo aka je NZ stanica velka v porovnani velkostou celeho mesta. Preto neviem pochopit ako americania na liberatoroch zbombardovali aj zbytok mesta a sposobili velke ludske a materialne obete mojmu rodnemu mestu.
Ad Rasto:
To mi povedal rusnovodic.. snad si nebude spinit do vlastneho hniezda len tak.. tvrdil mi to este jeden clovek, ale ten NIE JE od rusnarov, takze u toho by som to bral ako ohovaranie.. ale dva zdroje, su dva zdroje.. a nezavisle.. ale mozno ten rusnovodic len zavidel, ja neviem.. tak mi to bolo povedane, netvrdim, ze to je 100% pravda, len predkladam, co som pocul.. ved aj o tom su tieto fora..
Obavam sa, ze ti 4-5 zamestnanci, co robia nonstop obsluhu depa, su byvali rusnovodici (zdravotna nesposobilost/vek, resp. nadbytocni). Jeden rusnovodic z RD v Novych Zamkoch mi tvrdil, ze aby dosiahli usporu na ludoch, vyhodili upratovacky, kasarenskych a co ja viem koho este, len aby sa zachranili rusnovodici, kt. teraz robia ich robotu (samozrejme za vyssiu platovu triedu)..
aj Vrútky