Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Momentálne sa teším z toho, že vychádza slnko a otepluje sa, Ďalší týždeň má byť už lepšie, vráti sa leto.
Možno sa odstránia nejaké pomalé cesty, zas o kúsok pohnú práce na koridore.
Ešteže sme toho od nejakého roku 2005 tým frflaním a nadávaním na uvedených veciach toľko zmenili k lepšiemu, všakáno.
Raz aj pomrieme, koridor tu možne ešte fakt nebude, POTR tu furt budú.. veď doprajme aj deťom, nech majú na čo hundrať.
Áno, je to diskusné fórum, no diskusia by mala zmysel, keby sa dalo otvorene a konštruktívne diskutovať so zadavateľmi projektu, s gestormi predpisov a ďalšími zodpovednými za určité, nie priam najsprávnejšie, rozhodnutia. Inak toto tu je iba mlátenie prázdnej slamy. Ak nedokážem zmeniť okolitý svet, s ktorým som nespokojný, mal by som začať sebou, prinesie to rovnaký efekt.. ako je to s tým Mohamedom a horou..? Jaaj blbé príslovia pre deti..
Každy robme pre dobro to málo, čo je v našich možnostiach a bude dobre. Včera som so 7819 bol zmeškaný predchodením 605 v SNV, vo Vlachoch 3 minúty pred vchodom, v Lodine čakal na vlak opačného smeru kvôli výluke, v Kysaku som ešte postál pred cestovým, mal som na celej trase zníženú rýchlosť na 100 a došiel som napriek všetkému s piatimi minútkami. Jeden blbý osobáčik, na ktorom nikomu nezáleží, ktorého jazdu nik nesleduje, ale ja sa z toho napriek všetkému teším. Dobre odvedená práca je môj drobný osobný úspech. Ľudia vystupovali spokojní a to je základ. Za úspech považujem aj to, keď pozitívnou náladou vyčarím úsmev na tvári ufrflanému a zachmúrenému kolegovi, cestujúcemu. Keď tak pozerám po tej železnici, máme tu toľko strhaných smutných chmuravých ľudí, že ak by sme mali hoc už aj zajtra VRT z BA do ČnT a jazdili s TGV 300 km/h, s takýmto negatívnym prístupom by sme si cestujúcich nezískali.
Škoda, že som tu aj tak za nepochopeného čudáka.
Mrzí ma, čo som tým jedným príspevkom vyvolal, ospravedlňujem sa všetkým "žehličkovcom", ktorých sa nejakým spôsobom dotkol.. ale aspoň sme sa vďaka nemu ideovo vyprofilovali, takže v zásade aj toto bolo na dačo dobré a nie je čo ľutovať.
Naopak. Ustarostenejších a frustrovanejších ľudí som ešte nevidel. To ten Afričan, ktorého jediný majetok je čistý vzduch v pľúcach, sa teší viac zo života.
Trebárs po nehode v Eschede, za ktorú nebol nik priamo zodpovedný a odsúdený, pozostalí, ktorým nestačilo XYZ tisíc Mariek ako odškodné za mŕtvych sa s tou najtrpšou krivdou v srdci rozhorčovali, že také dačo je možné iba v Nemecku.. Nože.. zrkadielko.. ako to zvykneme nadávať my?
Ad PS: Upozornil som som, že to bude moje osobné zamyslenie, nestál som o reakciu. Ak som mimo témy, tak vaše vzlyky a náreky nad slovenskou realitou už ako súvisia a priori s vlakovou a koridorovou témou? To je také žehličkovské.. sorry.. písať a mudrovať o tom, čo aj tak inak nebude, len aby som dačo napísal a uľavil si..
V tejto krajine je ohromná hŕba frustrovaných a uhundraných ľudí, ktorí s pocitom krivdy a nevyrovnanosťou žijú aj umierajú. Chcel som len poukázať, že nie je veľmi rozumné posilňovať ich už aj tak veľmi početné rady. Končím na túto tému, nadávajte a plačte si ďalej. Pa.
Len prosím neprirovnávajte, to tak nefunguje. Riešme naše problémy a nie že v Afrike nejazdia vlaky, alebo dokonca nemajú čo do úst. Je to síce určite veľmi smutné, ale je to úplne niečo iného charakteru.
Po škole som stál na takom pomyselnom životnom rázcestí, kde sa chcem profesne uberať..
Bolo by lákavé stúpať hore a hladkať si ego tým, že do dačoho budem vidieť, že aspoň dačo ovplyvním, zmením.. pritom bez akýchkoľvek ilúzií by som aj tak bol len maličkým kolieskom tejto veľkej, neprehľadnej a zvrátenej mašinérie.
Rozhodol som si po dôkladnom zvážení všetkých pre a proti ísť len pekne za svojím detským snom a šťastím, rezignoval som na sledovanie, komentovanie a rozčuľovanie sa nad všetkými tými nerprávosťami a absurditami, ktoré sa na našej prehnitej štreke dejú.
Naučil som sa všetky negatíva brať pozitívne a obrátiť ich vo svoj prospech.
Teším sa ako malé dieťa, keď leziem na tú "zlú-zlú 18-27 ročnú a k tomu ešte aj fuj-jednosmernú mašinu". Teším sa, že na trati stretám tie fuj-fuj staré 33 ročné zelenožlté dvojičky, ešte fujovejšie a ešte zelenšie 42 ročné rakane a najfujovejšie temer 60 ročné súkromnícke bobiny. Teším sa z nich. Nefalšovane. Mám radosť z našich nedokonalých tratí, ktoré mi nedovolia za kniplami zaspať, radujem sa z rozbitých strečnianskych stykov a rytmického klepotu kolies v tomto úseku (kým to tu ešte máme). POTR beriem ako príležitosť zdokonalovať si pozornosť a zručnosť v brzdení či realizovať sa v následnom krátení meškania. Práve všetky tieto nedokonalosti u mňa robia štreku krásnou. Živou.
Nie že by som niekedy nechcel, ako tomu bolo u mňa v minulosti, aby bola tá železnica aj objektívne lepšia, ale zmieril som sa s tým, že to tu skrátka inak nebude, nuž železničnú dokonalosť ako fanúšik železníc hľadám inde; za hranicami tejto krajiny.
Keď ešte občas zhliadnem a vo fórach čítam, čo sa tu robí, utvrdzujem sa v tom, že svoje životné rozhodnutie vôbec neľutujem. Ak by som sa mohol aj napriek vzdelaniu rozhodnúť opäť, zas by som šiel len na ten rušeň alebo inde do prevádzky.
To bol môj subjektívny pohľad no a či je to tu aj objektívne objektívne až tak zle? No mohlo by byť oveľa lepšie, to je pravda, ale na druhú stranu aj ešte oveľa horšie. V Afrike, Ázii sú zväčša vôbec radi, že aspoň dajaký vlak majú.. popri tom hladomore, TBC, lepre a ďalších "srandách", ktoré tam okrem tých vlakov ešte navyše majú. Pravda, sú naopak ušetrení hlavybôlov, či elektronické stavadlo alebo reléovka, či 3kV abo 25 kV, či 120 alebo 160 km/h...
Len vážení, toto je realita 2/3 sveta, tak stoji za uváženie, nad čím sa tu my vlastne rozčuľujeme. Nemusí nikto so mnou súhlasiť ani na mňa reagovať, vďaka.