Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Voľakedy padol aj taký argument, že na zastávke sa predpokladá menšia frekvencia a je teda malilinkatá pravdepodobnosť, že by tam moha nastať tlačenica, z ktorej by niekto vletel pod vlak.
Z akého dôvodu by sa cestujúci mali nachádzať na nástupišti medzi koľajami v prípade, že vlak tadiaľ len prechádza? Aj v prípade zastavujúceho vlaku, prečo sa na SŽDC môže pred príchodom vlaku hlásiť, aby ľudia nevstupovali na nástupište pred zastavením vlaku a u nás nie? Čo u nás sú ľudia teľce, že by to nechápali, či čo?
mikulik, tratovak: Presne tak, niet čo dodať.
To nastupiste ma zabranu k tratovej kolaji 2 tj. na tu kolaj sa nebude dat nastupovat. Takci ci tak rychliky resp. osobaky pojdu do odklonu na znizenie rychlosti 100 resp. 80 km/h. Preto celkovo sa v tej stanici riesi viacero faktorov, ktore obmedzuju rozsirenie plochy na volne prejadzny par kolaji
tj D.C. ma pravdu, je to tak ako je a kvoli pomerom vo vlastnictve asi ina moznost nebola....
m@jo: to ze sa to tu rozoberalo, to chapem. Na sirej trati na zastavke nemas nastupiste medzi kolajami, ale nastupiste z jednej strany pevne k okolitemu terenu, tj miesto ustupu pri prichadzujom vlaku nieje obmedzene sirkou nastupista, ale tvojim odhadom, tj je lenna tebe ci ustupis alebo nie. To ze cely tento koridor je zbytocne drahy a prekombinovany etcs atd je druha vec, z mojho pohladu je to 300konovy stvorvalec vo felicii
Da sa samozrejme vsetko, no predstavovalo by to omnoho viac burania, prestavieb, výkupov... A na co? Kvoli tretej hrane, ktoru stanica ako Dubnica ani v zasade nepotrebuje?
nemohli...
Pri kolaji c.2 (hlavnej) nastupistna hrana byt nemoze (poziadavka ZSR, predpisy a pod...), preto je tam zabradlie...
Pri kolaji c.4 je standartna hrana...
Kolaj č. 6 + nast. c.3 a dalej nepatri ZSR, ale vleckarovi (byv. ZTS), resp. kadejakym spravcom po konkurze - netusim, kto to ma v sucasnosti vo vlastnictve.
Už sa to tu písalo veľakrát. A čo zastávky (Sv. Jur, Pezinok zastávka, Báhoň, Brestovany...)? Tam to už zrazu nevadí, že vlaky pôjdu 160 okolo nástupišťa? Či tam žijú uvedomelejší ľudia, ktorí vedia, že sa nemajú premávať po peróne keď prechádza vlak?