362/363
Téma o rušňoch radu 362 a 363 ZSSK, ČD a ZSSK Cargo.
Aktuálne nasadenie HDV
Rockyno ty si nou išiel alebo nie? lebo ja hej cely vlak som si prešiel ako sprievodca a v poslednom vozy sa usadil v kupaku
ale ta magnesia sa tam dobre držala celú cestu najprv som ju chcel sundať, ale vidím že malo význam potešiť rockyho
ale ta magnesia sa tam dobre držala celú cestu najprv som ju chcel sundať, ale vidím že malo význam potešiť rockyho
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155994/
GG-1: Nechaj tak, veď oni majú nacúvané viac, ako my s favom, De_Dem a amaterom3 najazdené dokopy. Šak sú už ostrielaný majstri, tak niečo vedia. Inak neni pravda, že nás to nebaví. Tá robota sa pre iné robiť nedá. Ja osobne jazdím LEN preto, že ma to baví. A nijaký teoretik čo mi to znechucuje už od doby, čo som na štreku nastúpil, mi to zatial neznechutil tak, aby som odišiel. Najlepšie na tom je to, že keď som takéhoto mudrlanta posadil za knipel, tak som ho odtial po 20km zas vyhnal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155879/
zjcdodo: Však aj pri železničných nehodách väčšinou pôsobí súhra viacerých faktorov a konkrétne v spomínaných Vraňanoch nemal rušňovodič žiadnu šancu zbadať potme auto na priecestí vo vzdialenosti dostatočnej na zabrzdenie. Nehode však v tomto prípade podľa všetkého mohol zabrániť výpravca, ktorý síce informáciu o aute na priecestí dostal, ale akosi si s dotyčným policajtom "neporozumeli"...
V každom prípade je však príliš trúfalé tvrdiť, že iba železničiari môžu chybným výkonom práce ohroziť iných ľudí - v podobnej situácii sú aj vodiči autobusov a kamiónov, pracovníci na stavbách, a radšej sa ani nezamýšľať nad tým, aké následky by mohla mať havária v chemickom závode či jadrovej elektrárni - oproti tomu už sú bežné železničné nehody šuviks...
V každom prípade je však príliš trúfalé tvrdiť, že iba železničiari môžu chybným výkonom práce ohroziť iných ľudí - v podobnej situácii sú aj vodiči autobusov a kamiónov, pracovníci na stavbách, a radšej sa ani nezamýšľať nad tým, aké následky by mohla mať havária v chemickom závode či jadrovej elektrárni - oproti tomu už sú bežné železničné nehody šuviks...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155875/
Hmmm, Tomasko sa nam rozbasnil, no OK, vies ty nasa prekabatena oprskana trojfarebna krabicka na rozvadzac ono ked sme prisli na zeleznicu tak sme mali kazdy "svoju" lokomotivu a na tej sme si vyhubovali aj ten poriadok aj cistu skrinu, okna, dlazku aj pulty. Kolegovia ktori si z masiny robili zavodnu kuchynu davali pozor lebo strojmajster im dal masinu ktora im nepatri atd. Dnes je to tak, ze ked mi donesie masinu na vymenu najprv pol hodiny cistim stanoviste lebo pani posunovaci tam stravili sto kilometrovu cestu a popol od cigariet nie je akurat na plafoooone, mali povykladane konare, dobreze nie az za svetlom, omrviny z chleba a rozkov su vsade po pulte a zlaty klinec programu bol ked som nasiel vykydnuty kefir alebo co to bolo v umyvadle, varic oliaty kavou a na Mirel otlacky z topanok. Ked som vyletel s tej masiny a zacal ziapat tak vyliezol aj prednosta z kanclu ktory ho ma na druhej strane stanicnej budovy na druhom poschodi. Ja neviem aky maju zvyk v jednom depe na vychode republiky ale sudiac podla stavu tych lokomotiv musi to tam byt uzasne, tam poslat hygienu tak ho zavrie aj s tym cirkusakom co ma na starosti opravy a cistenie.
Ked som bol na vojne a mali sme zacvik v depe Bohumin, podarilo sa mi pri doplnani oleja do kompresora na 742-jke urobit mlacku asi 50 korunovej mince CNB, boli sme lenivy nosit pucvolu so sebou tak som sa vrtail do dielne pre nu a ked som isiel naspaet uz mi catar hovoril "to budes zlej fira kdyz nechas po sobe takovej bordel". Takze civilizovane casi drahy Tomasko su uz davno slusne povedane v ritke a ty ked fasnes nejakeho "super" kolego ktoreho budes striedat sa ti moze stat, ze udajne masina v poriadku v poriadku nebude a ostanes visiet niekde panu bohu za chrbtom lebo tvoj kolega bol lenivy a nebol schopny ani napisat zavadu do knihy oprav. Takze ked sa racis pridat do nasich radov mozes sa tesit a my vsetci sa budeme tesit s tebou akymi krasnymi a milostiplnymi prispevkami nas budes obstastnovat.
Ked som bol na vojne a mali sme zacvik v depe Bohumin, podarilo sa mi pri doplnani oleja do kompresora na 742-jke urobit mlacku asi 50 korunovej mince CNB, boli sme lenivy nosit pucvolu so sebou tak som sa vrtail do dielne pre nu a ked som isiel naspaet uz mi catar hovoril "to budes zlej fira kdyz nechas po sobe takovej bordel". Takze civilizovane casi drahy Tomasko su uz davno slusne povedane v ritke a ty ked fasnes nejakeho "super" kolego ktoreho budes striedat sa ti moze stat, ze udajne masina v poriadku v poriadku nebude a ostanes visiet niekde panu bohu za chrbtom lebo tvoj kolega bol lenivy a nebol schopny ani napisat zavadu do knihy oprav. Takze ked sa racis pridat do nasich radov mozes sa tesit a my vsetci sa budeme tesit s tebou akymi krasnymi a milostiplnymi prispevkami nas budes obstastnovat.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155862/
brano: ja som to myslel tak, že ak porovnavaš presne zamestnanie, tak každý ma nejaký diel zodpovednosti, a to čo sa stalo v Novákoch bola súhra viacerých faktorov, ale ja som narážal nato, že nejaký pracovník v automobilke pri nejakom lise, si robí svoju prácu a može tak nepozornosťou spôsobiť pracovný úraz sebe, avšak rušňvodič ak niečo spraví tak to môže mať oveľa horšie následky viď nehoda Vraňany (verim, že tak sa volala ta stanica v Čechách), hoci tam našťastie nedošlo k umrtiam ak dobre viem, ale mohlo to byť oveľa horšie a je vina len na rušňovodičovi, takže o takomto rozdieli v zamestaní hovorim
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155854/
Neviem kazdy je iny,ale co poznam rusnovodicov tak ti su nadmieru spokojni,ze su runovodici a nemenili by..
Dokonca jedneho mojho znameho volali robit dispecera do kosic(pre cargo) a odmietol to s tym ze jemu sa na masine paci a nemenil by...
Dokonca jedneho mojho znameho volali robit dispecera do kosic(pre cargo) a odmietol to s tym ze jemu sa na masine paci a nemenil by...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155845/
Každá práca má svoje pre a proti, ale na druhej strane porovnávať prácu v automobilke alebo v nejakej ineh továrni, kde dotyčný pracovník je zodpovedný akurát tak za seba s prácou rušňovodiča, ktorý má za sebou x ľudí vo vlaku je podľa mňa neporovnateľné.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155842/
Miro, vďaka za želanie, dúfam, že bolo úprimné. Neboj, aj masochisti existujú, už väčšie peklo na mašine to byť nemôže, ako ho tebe podobní vykresľujú. A ja to peklo rád.
Akokoľvek, väčšinu z vás, ak by sa vrátil čas a mali by ste jazdiť na parách, by asi do týždňa šľak trafil. Ono trebárs taký kremák rady 534, čuduj sa svete, nemal ani rolety ani automatiku ani klímu.
Ja beriem jedine to, čo písal 01...a voľačo.
Za posledné roky na pracovisku zanikli medziľudské vzťahy (bohužiaľ aj vo vzťahu riadiaci/výkonný pracovník) a neskutočne pribudlo stresu. To však okrem 01.. nikomu asi nevadí, naopak, súdiac z toho, ako sa poniektorí z mašiny škeríte, jak bábiky vo výklade, na obrázkoch naších šotoušov, čo vám za to kvety k nohám nosia, vôbec vystresovane nevyzeráte.
Na mašine je robiť špecificky náročné, beriem, je to ale o prístupe.
A keď už ide o to, nariekate, myslíte, že horšej roboty niet? Skúste si pár nočných v automobilke, v chemickej továrni za pásom, či do EU ríbezle zbierať alebo prasatá porcovať a budete sa plaziť späť do elekromagnetickým poľom presýtenej mašiny s nefunkčnou roletkou a automatikou.
Ale hlavne, nebyť večne hundrajúcich mäsiarov, honelníkov, traktoristov na mašinách, mohol som si tam už po priemyslovke hundrať ja spolu s ďalšími, ktorých to, na rozdiel od vás, baví.
Načo ste tam teda šli, keď ste obrali o miesto ľudí, čo to chceli skutočne robiť?
--------
Ništ, už píšte si čo chcete. Idem si schladiť hlavu, bo ešte vám tu dačo od srdca poriadne, slotovsky napíšem a bude ma to potom mrzieť.
Akokoľvek, väčšinu z vás, ak by sa vrátil čas a mali by ste jazdiť na parách, by asi do týždňa šľak trafil. Ono trebárs taký kremák rady 534, čuduj sa svete, nemal ani rolety ani automatiku ani klímu.
Ja beriem jedine to, čo písal 01...a voľačo.
Za posledné roky na pracovisku zanikli medziľudské vzťahy (bohužiaľ aj vo vzťahu riadiaci/výkonný pracovník) a neskutočne pribudlo stresu. To však okrem 01.. nikomu asi nevadí, naopak, súdiac z toho, ako sa poniektorí z mašiny škeríte, jak bábiky vo výklade, na obrázkoch naších šotoušov, čo vám za to kvety k nohám nosia, vôbec vystresovane nevyzeráte.
Na mašine je robiť špecificky náročné, beriem, je to ale o prístupe.
A keď už ide o to, nariekate, myslíte, že horšej roboty niet? Skúste si pár nočných v automobilke, v chemickej továrni za pásom, či do EU ríbezle zbierať alebo prasatá porcovať a budete sa plaziť späť do elekromagnetickým poľom presýtenej mašiny s nefunkčnou roletkou a automatikou.
Ale hlavne, nebyť večne hundrajúcich mäsiarov, honelníkov, traktoristov na mašinách, mohol som si tam už po priemyslovke hundrať ja spolu s ďalšími, ktorých to, na rozdiel od vás, baví.
Načo ste tam teda šli, keď ste obrali o miesto ľudí, čo to chceli skutočne robiť?
--------
Ništ, už píšte si čo chcete. Idem si schladiť hlavu, bo ešte vám tu dačo od srdca poriadne, slotovsky napíšem a bude ma to potom mrzieť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155840/
Ja som to samozrejme myslel viacmenej ironicky. Určite sa ja skrz poruchovosť HDV nezbláznim. K 362.005 sa vyjadrovať nebudem, opakoval by som sa, favo to napísal celkom výstižne. A k 362.001 len tolko, ja Ti prajem, aby si sa tam dostal. Kua mám pocit akoby som oslovoval nejaké stroje...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155835/
favo222: A čo chceš akože povedať s tými jazdnými časmi? Keď je štreka OK, po Žilinu poľahky aj 5 minút stiahneš a keď je na štreke bordel, ako na tej vašej (odbočky, sťahovačky, križovania...), netáraj, že ťa za nejakú minútku buzerujú. Mimochodom, ako som naposledy išiel z BA 403-kou, mal to všetko bohato zahrnuté v GVD, v Žiline 10 minút ešte kysol.
Čo sa týka môjho pôsobenia, spýtaj sa Mira, určite mu to už GG-1 vykvákal. Na tvoje šťastie nie som vôbec v tomto smere ambiciózny, netúžim byť nič viac, ako tvoj kolega, ale kde ma môže osud zaviať, ani divá sviňa netuší. A ver, že pre takých ako ty, by som pochopenie nemal.
Ale POZOR! Ja že ti serem na podník? Ja? Na podnik si tu serieš odzačiatku TY, keď už. Na podnik, ktorý ťa živý, takže bacha na vec!!!
01058: Tie rozkazy, ake tam dostávate, som videl, husté síce, no a čo? Šak načo si robil psychtesty? A ak už máme byť predpisoví, skôr, než celé znenie nepochopíš, nemáš čo podpísať a ísť zo štácie ďalej. (toto bohužiaľ nie tak celkom funguje, viem)
Miro79: Moc si tú robotu berieš k srdcu. Ono je to dosť zlé, keď sa práca stane človeku vrchol fyzického aj psychyckého vypätia. Z vlastných skúsenosti ti dám radu. Skús ísť pred nočnou, resp. vo volne do hory dreva nahotoviť, urob si jednu adrenalinovú vysokohorskú horolezeckú túru a uisťujem ťa, že do roboty sa budeš tešiť. No že by ešte pre mašinu som si dvíhal tlak na 160/120. Dokonca poznám aj takých fírov (aj na hlavnom ťahu) čo si idú do roboty oddýchnuť, povoziť sa.
GG-1: Dve haraburdy so sukou mi ani nespomínaj.
Čo sa týka môjho pôsobenia, spýtaj sa Mira, určite mu to už GG-1 vykvákal. Na tvoje šťastie nie som vôbec v tomto smere ambiciózny, netúžim byť nič viac, ako tvoj kolega, ale kde ma môže osud zaviať, ani divá sviňa netuší. A ver, že pre takých ako ty, by som pochopenie nemal.
Ale POZOR! Ja že ti serem na podník? Ja? Na podnik si tu serieš odzačiatku TY, keď už. Na podnik, ktorý ťa živý, takže bacha na vec!!!
01058: Tie rozkazy, ake tam dostávate, som videl, husté síce, no a čo? Šak načo si robil psychtesty? A ak už máme byť predpisoví, skôr, než celé znenie nepochopíš, nemáš čo podpísať a ísť zo štácie ďalej. (toto bohužiaľ nie tak celkom funguje, viem)
Miro79: Moc si tú robotu berieš k srdcu. Ono je to dosť zlé, keď sa práca stane človeku vrchol fyzického aj psychyckého vypätia. Z vlastných skúsenosti ti dám radu. Skús ísť pred nočnou, resp. vo volne do hory dreva nahotoviť, urob si jednu adrenalinovú vysokohorskú horolezeckú túru a uisťujem ťa, že do roboty sa budeš tešiť. No že by ešte pre mašinu som si dvíhal tlak na 160/120. Dokonca poznám aj takých fírov (aj na hlavnom ťahu) čo si idú do roboty oddýchnuť, povoziť sa.
GG-1: Dve haraburdy so sukou mi ani nespomínaj.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155833/
Elektromechanik, Miro79, nechajte ho v tom. Si myslí, že si dá nick podľa nejakej mašinky, tak je king a tá loko je naj na svete. Ani ja nekričím, že favo je naj na svete. on asi urobil u nejakého kamoša 4 kilometre a teraz je borec s najazdenými miliónmi kilometrov. A to ešte tipujem, sedel na pravej strane. .
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/155809/
chod sa previest po hrbatej , alebo za holic smerom na skalicu a potom zistis co je to adrenalinovy sport ,to rusnovodicovanie.
A este aj o zodpovednnosti je cela robota,hodnota cestujucich je k nezaplateniu, a len tak cvicne si skus vyratat kolko by ta stalo vykolajenie vlaku z DNV lozeneho autami ty AudiQ7, VW Tuareg a Porsche Cayene ,keby si sa nebodaj pozabudol v palil do odbocky o nieco viacej nez by bolo vhodne.
A oto tu ide. "Rusnovodicovanie" to nieje len sedim si ho ,vezem si ho, kocham sa prirodou okolo.
Kiez by to tak bolo...