Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
1. Že na tabuli to mohlo svietiť spolu s časom odchodu, číslom vlaku a destináciou už 14:55, keď som došiel na stanicu. Alebo ešte lepšie - už v momente, keď ten vlak vypísali na tabuli. Potom je to OK, lebo nie je problém sa za pár minút presunúť na NM alebo Predmestie. Lenže ťažko očakávať, že u nás niekto z možných riešení zvolí to najrozumejšie.
2. Že blbý je ten, kto ide na vlak a tri razy sa nepresvedčí, či konkrétny vlak naozaj ide. Mea culpa. Nabudúce pri takom vlaku, ktorý nevyužívam pravidelne, pre istotu pootravujem tie milé tetušky v call-centre na 18 188.
Zr 1701 jezdí z Nového Mesta od prvého mája. Kdybyste se divil prvého, nebo druhého, bylo by to oprávněné, ani samotní strojvedoucí o této změně nevěděli, když jeli na hlavnou stanicu a tam čekali na vlak, s kterým měli odjet. Ale když se tu rozčilujete téměř 2 měsíce od zavedení této změny, možná to o něčem svědčí
Nabudúce aj ja zbehnem do Prahy radšej autom alebo letecky.
Je len na počudovanie, že si to zatiaľ nikto s pravidelných pisateľov nevšimol.
Dnes počas dňa premávala v uvedenom úseku autobusová doprava.
V súčasnosti by mala byť aspoň jedna koľaj zjazdná.
kto vie, prečo????
R/IC/EC z KE meskanie v rozmedzi 10-20 min - deje sa nieco na trati medzi Kosicami a Popradom??? Slatina meskanie skoro hodka a Sitno viac ako hodka??
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/vlaky-z-ciech-na-slovensko-budu-v-utorok-meskat