Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
fuj, šušne nalepené na stenách. Hnusní železničiari. Nevedia si sopel utrieť do vreckovky, tak to lepia po stenách. Ešte, že vodiči autobusov vedia, kam si utierať šušne, a nechodia po autobuse, a nelepia to po stenách. Fuj, železničiari!
K prvému bodu. Vizitka koho ? ZSSK ? Nemyslím. Chýbal tam vozeň Bdbmrsee ČD. Už včera nešiel na 145, dalo sa preto čakať, že nepôjde ani na obratovom 144. Ak sa niekedy Detvan skracoval, skracoval sa už v ČR, málokedy u nás. Každopádne spomínaný vozeň má kapacitu 33 miest, takže jeho strata nie je až taká tragická. Vlakvedúci & Co. mohli maximálne obsadiť len 6 miest v kupé v Beerku a možno ani to nie.
- ráno o 08:02 nasadám v Banskej Bystrici na Expres Detvan. Prichádza súprava, som spokojný, že prvý vozeň je veľkopriestorový ako vždy a sadám doň. Taký bol nejako preplnený že až. A to som ráno videl doktora Čikovského, ako sa opäť "chvastal" s posilňovaním dopravy pred sviatkami a s "normálnym nasadením" dnes. Normálne má však Detvan vozňov 5, a nie 4!!! Krásna vizitka.
Veci sa však ďalej diali v Žiline. Po mojom prestupe vo Vrútkach na R Čingov som zistil, že na rozdiel od obvyklého zloženia sú dnes samé Bčka včele. Som dostal miestenku do takého s ešte starou zelenou koženkou v 8 miestnom kupé. Šušne po stenách, nevysypaný kôš, hrôza.
A vrchol v Trenčianskej Teplej: fajčiaci muž vo dverách 4. vozňa sa veselo rozprával so sprievodkyňou. To, že sa na nástupišti nesmie fajčiť nikto nevedel? A výpravca sa veselo prizeral aj s ďalším personálom od železníc, nafajčené v chodbe vozňa: to je super bonus k Bčkobému cestovaniu. Že som ja nešiel radšej busom! Toto by bolo aj na minireportáž, o ktorej uvažujem. Tfuj a ešte raz Tfuj!!!
Ale aj zástupca MÁV v Štúrove nič nehlásil ? Neviem ako teraz, ale v časoch ČSD sedeli spolu s vonkajším výpr. 2 v jednej kancelárii v bloku B !
http://spravodajstvo.joj.sk/bratislavsky-kraj/17-3-2008/clanok/osobny-vlak-zrazil-neznameho-muza.html
Lok.240 samozrejme bola ešte v šturci a studená, no slovom nikto o ničom nevedel! Pýtam sa kde boli regionálny/ústredný/vlakový/rušňový a ktovie ešte aký dispečeri, strojmajstri atď? Nuž výsledkom tejto úžasnej a svedomitej spolupráce je 22 minútové meškanie Ex/EN 376 na odchode zo Štúrova! Je to na zaplakanie...
17.03.2008 13:54
BRATISLAVA - Na trati medzi železničnými stanicami Svätý Jur a Bratislava-Rača dnes krátko po 11.00 h osobný vlak zrazil a usmrtil zatiaľ neznámeho muža.
Vlak smeroval z Leopoldova do Bratislavy. Okolnosti aj príčiny zrážky vyšetrujú príslušníci z oddelenia Železničnej polície Bratislava Východné, informoval TASR Jozef Búranský, hovorca Železničnej polície.
viac na:
http://www.bleskovky.sk/