Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
nieco sa stalo na ramene Zvolen - Lucenec
Vlaky meškali kvôli pneumatikám
Z domova, 18:12 04.02.2008
Zdroj: TASR
Železniční policajti pátrajú po zatiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v piatok popoludní položil do koľajiska železničnej trate na úseku Kysucké Nové Mesto Rudina päť pneumatík.
Podľa hovorcu Oblastnej správy Železničnej polície v Žiline Františka Gaža pneumatiky spozoroval rušňovodič osobného vlaku, ktorý prechádzal po druhej koľaji.
"Vec oznámil výpravcovi v železničnej stanici Kysucké Nové Mesto, ktorý ihneď vyrozumel rušňovodiča vlaku Ex-145 Detvan. Ten zastavil vlak pred prekážkou a z trate ju odstránil. Následkom zastavenia došlo k zmeškaniu troch vlakov," informoval Gažo.
Železniční policajti žiadajú ľudí, aby informácie k uvedenému skutku alebo k zisteniu páchateľa oznámili na oddelenie ŽP v Čadci, prípadne na telefónnych číslach 041/4334091, 0905414823.
atlas.sk
veru jazdi aj taky,
zruseny bol Bathory 337/336