Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
že len z Devínskej, ono to zatiaľ má opodstatnenie, ale,
ostáva dvojkoľajné hrdlo od súbehu dvojkoľajky s v200 a elektrifikovanej jedno(?)koľajky de facto viedeňskej aglomerácie, až po hlavnú stanicu. Toto je kameň úrazu podľa môjho názoru. A viďme dnešný deň, celkom opodstatneného.
ešte mimo temu k tomu článku HN sa hrdia svojou odbornosťou expertmi na ekonomiku atd, preto ma vie mierne naštvať ak si panie novinárky nedajú ani takú námahu aby si zistili základné fakty a použili matematiku zo základnej školy.
niečo podobné som mal rozpísané, ale nakoniec som to neposlal...
Dnes Ex BA - Kúty 37 minút na 64 km, t.j.v°~103km/h. Pri proporčnom zvýšení na vmax200, t.j. v°~180km/h, stále to bude 22 minút...
Na trati č.130 pri zvýšení len na v140, ale po odstránení prepadov, Ex z NZ do BA na 91 km štreke by mohol dať nie za dnešných 51 minút, ale len za ~46 minút...
A už sme nahrabali do 20 minút zrýchlenia.
Zamcan: co cakas od ekoteroristov, ktori 10 rokov riesia lykozruty a ine chujiny, a aj tak sa nevedia dohodnut
Vláčik K tomu článku je tam tolko nezmyslov už len ked sa pozrieme na zdroj informacii Desana Mertinková už musí človek spozornieť ked si to ešte pani Veronika špatne zakomponovala vyjdu z toho také nezmysly aké by si HN nemali dovoliť.....
Jazda vlakom z BA po štátnu hranicu sa skráti o 38 min tým že sa bude jazdiť 200 km /h.Nie som matematik ale už teraz viem že jazda vlakom EC z BA do Kútov trvá dnes 38 min !!!! Nepoznám presné zadania takže neviem či je vôbec niečo v tom článku pravda ale s tymi dvomi úsekmi na 200 km to pravda byť môže čo už by bolo len 27 km na 200 ale keby sa zrovna rovno z DNV po Brodské jazdilo 200 km/h z dnešnej 120 resp 140 tak by časová úspora sa mohla pohybovať niekde okolo 10 min aj to som možno pridal lebo som to nerátal...Keby si náhodou pani novinárky pomýlili úsek už zo SO po Kúty tak by tých 38 min sa mohlo blížiť k realite ale o 200 km zo Stúrova nikto nehovorí a nevyzerá to na najbližších 20 rokov že by sa to malo robiť.... pokial sa majú na 130 robiť nejaké úpravy tak sa ide projektovať NZ-Palárikovo a Tvrdošovce -Trnovec nv na 140 s výhladom na 160 a preto len na 140 kvôli zab.zar a mimourovňovým prechodom pretože komplet na 160 štát tolko peňazí nedá a eurofondy nebudú.....takže aj v tomto prípade ked si to zoberieme všelijako sa po modernizácii bude pohybovať skratenie jazdnej doby EC vlakov na slovenskom území niekde medzi 15-20 min a to na dlhéééééé roky.
https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/792413-vlaky-do-ceska-maju-jazdit-rekordne-rychlo-200-km-h
to bude tragikomická paródia,
ešte v160 nedošla ani do Žiliny, a znova rozkopať na v200...?
Naše vlaky meškajú z dôvodu negatívnych vplyvov vegetácie na železničnú dopravu.
Nedostali ste sa do práce? Tak si vezmite voľno a cestou do Bratislavy sa zastavte na Námestí Ľudovíta Štúra, kde sídli Ministerstvo životného prostredia. Tam môžete nakopať do všetkých zopdovedných ekoteroristov, ktorí za Vaše dane vykazujú činnosť.
Vrcholovo zodpovedný: minister životného prostredia, podrobnosti v odkaze:
http://www.minzp.sk/o-nas/mzp-sr/veduci-predstavitelia/minister/
Keď mu každý cestujúci nakopne osobne riť, tak možno aj začne hýbať harddiskom...
V prípade že nie, tak sa treba riadiť vzorcom:
sumárne meškanie vlaku * počet vlakov * počet cestujúcich = summa koporiťominút
Podľa padajúcich stromov na 126, resp. 110 NIE! Dokedy ešte?
A rovnako zaujímavé by bolo sa opýtať súdruha ministra vecí dopravných, prečo v ŽSR, ktorých je jeho ministerstvo zriadovateľom zamestnáva dementov, ktorí si nie sú schopný ani prečítať znenie Zákona o dráhach v platnom znení.
(29.12.2017 06:50) Zohor -> Záhorská Ves (29.12.2017 07:10)
V stanici Zohor meškal 138 minút
Informácia zo stanice Zohor
Čas v stanici 29.12.2017 09:08
Čas v stanici podľa CP 29.12.2017 06:50
Dopravca Železničná spoločnosť Slovensko,a.s.
(29.12.2017 04:30) Nové Zámky -> Kúty (29.12.2017 07:20)
Mešká 182 minút *
Informácia zo stanice Bratislava hlavná stanica
Čas v stanici ---
Čas v stanici podľa CP 29.12.2017 06:16
* Meškanie vlaku už pred odchodom
(29.12.2017 06:06) Bratislava hlavná stanica -> Devínska Nová Ves št. hr. (29.12.2017 06:23)
Mešká 191 minút *
Informácia zo stanice Bratislava hlavná stanica
Čas v stanici ---
Čas v stanici podľa CP 29.12.2017 06:06
* Meškanie vlaku už pred odchodom