Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
...nešlo len o kamery...
ten poctivý nálezca ( brigádnik na benzínke ),ani inú možnosť ako odovzdať ruksak nemal,pretože na každej benzíke je množstvo bezpečnostných kamier,ktoré by ho s tým ruksakom nasnímali........
10 rokov nazad bol pokus, ze nesli ani rychliky 24.12 a 31.12. Posledny bol 608, opacne 611. Dalsie az rano. Ci to bolo dobre ukazali dalsie roky, ked tie rychliky znova isli.
v tomto máš pravdu. Vďaka pánovi oteckovi cisárovi, a maďarským grófskym biznismenom v R-U sneme, dnes máme tú trať z Devínskej N. Vsi do Štúrova. A vďaka strategickej polohe je dokonca dvojkoľajná... Ale dokedy?
Však medzi NZ a Dvory n/Žitavou sa polrok jazdilo jednokoľajne, teraz polrok nevedia vymeniť jednu srdcovku v Trnovci...
Rakúšania už pomaly klopú na dvere v Marchegg, a pomaličky z papierovej podoby treba prejsť do reality VRT Nitra - Šaľa...
Dávno som zistil, že je problém vyjazdiť aspoň základný grafikon, čo ešte robotnícky...
No, tie osobáky Kúty - Leopoldov a KN - NZ - BA by mohli aj rýchlejšie.
PD - NZ, žiadna sláva, ale pre 812+012+012 čo čakať...
A volit uz davnejsie nebolo koho, ja som chodil- mimo komunalnych, len aby ti druhi tam neboli.
A k teme meskania. Ak dakto vie, alebo mal osobnu skusenost, ako sa dostali ludia na vychod vcera vecer od zmeskaneho Ex 221? Ci ich ,nejak' pobral, pre ten isty dovod zmeskany Leo, aj RJ? Lebo 611, aj 525 boli v tahu.
A stres? Ked, tu na severe si aj vyberieme ako dopravu to auto, tiez si ho na preplnenych cestach uzijete. Naj je, ak sa da, necestovat nikam.
A trochu mimo temu. Kto ma stastie, ze v praci sa nevenuje ludom, moze robit aj v mieste bydliska. Opacne je to nic moc a tak chtiac- nechtiac musime na zeleznicu a trpime meskanie, nepohodu vo vlakoch a ine. Skoda.
Hater,
ten sakra pocit, keď pustia Ex s rušňom o jeden trakčný motor pred REx, do ktorého si síce stihol presadnúť, ale po Devínsku sa trepeš na autoblok ~60km/h za tou rárohou, a potom z mosta pred staniciu nad cestou vidíš len koncové svetlá autobusu, fujavica vonku a dážď, no, pustil som takého štavnatého "anciášatvojho" na Škodovku, DKV Praha, Pars Nova, DA ŽSR atď, že sa im muselo čkať ažaž...
Mám to celé v , fakt je to paródia, človek každý 4.-5. deň si sadne do vlaku, cca.za 800€ ročne, a snáď 5x išiel načas, musí o 1/2 hodinu skôr vstávať, lebo sa prispôsobí (týka sa to aj MHD), a o 1/2 hodinu neskôr je doma... takmer 3 celé dni v roku som stratil za meškania... a to niečo stojí. Potom si manažéri leštia svoje egá, že sa zlepšujeme, a trvalý nárast platiacich...
2.12. bola na hlavnej stanici od 15:20 do 17:48 napäťová výluka trakčného vedenia z dôvody poruchy na TV. Výluka sa týkala koľají 10,10b,14,16,18,20,22 = z toho vyplýva, že elektrické vlaky nemohli byť vedené k nástupiskám 3,4,5!
R606 šiel mimoriadne na koľaj č.1/nástupište č.1
Podotýkam, že pre vlaky 279,2027,513,274,611,815,3053,522,812,606,2024 (celá skupina) zostali len tri kolaje!!! (1,2,4)...
btw, plánovať si cestu s prestupným časom 5 min, by som si nedovolil hádam ani v CH...?!
Anjel, ak ťa interesuje riadenie dopravy na ŽSR, pokojne sa prihlás, môžeš posilniť rady výpravcov či dispečerov. Isto ťa radi prijmú. A aby to bolo aspoň trochu motivačné - od 1.2.18 platí nová smernica pre odmeňovanie...
kamilk:
áno, 606 stála v Rači pri peróne na 4 koľaji.
Vďaka tej škodováckej rachotine.