Gáborík Michal, Ing.arch.

T435 Malý Hektor dnes rada 720Ide o prestavbu továrenského modelu od BTTB T435 vo veľkosti TT s použitím leptov, drôtikov a plastových doplnkov. Lepty sú vyrobené u Jura Simsu v Čechách www.hekttor.wz.cz . Model po kompletnom osadení dostáva realistický vzhľad. Úpravy nastali na podvozkoch, kde sa rezali čelá, na skrini, kde sa zbrusovalo. Vyhodil sa komplet kovový ochoz a nahradil sa leptom so zábradlím. Do vnútra prišiel nový motor a upravil sa prevod. Práve je vo výrobe elektroinštalácia, ktorá zabezpečí kompletné osvetlenie lokomotívy s prepínaním biela-červená pri zmene smeru jazdy (SMD diody), a čísla lokomotívy v prevedení T 435.0139-7 a 720.0139-7. Kúpa starej lokomotívy a prerábka sa naozaj oplatí.

Model 810-ky a prípojného vozňa Baafx v TT je postavený zo stavebnice v spolupráci s jedným českým výrobcom. 810 je motorizovaná s osvetlením prepínaným v smere jazdy bez horných svetlometov. Doplnky – madlá, káble, stupačky, držiaky pod oknom sú z medených drôtov. Doplnky sú z leptov. Farebná úprava je robená podľa odsledovaných vozidiel prevádzkovaných na našich tratiach a galérie VLAKY.NET.

Model Gbkkqs v TT prerobený z Gbqrss, tak ako ho ponúka firma Tillig. Nemá ešte správcu ani žel. spoločnosť. Chýbal mi poštový vozeň, tak som sadol a prerobil som si ho. Nie je dokončený, chýbajú mu popisy a priebežný kábel el. kúrenia. Snáď inšpirujem aj ďalších k prestavbe.