Devínska Nová Ves - Železničná stanica

  • Základné informácie
  • Dokumenty

Otvorenie objektu:

20.08.1848

Koľaje v objekte

Dopravné: 15    Manipulačné: 8    Ostatné: 2   

Rozchody koľají

1 435 mm   

Elektrifikácia

25 kV 50 Hz   

Poskytované služby

Autobusová zastávka, Mestská hromadná doprava, Predaj cestovných lístkov, Predaj medzinárodných cestovných lístkov, Reštaurácia, občerstvenie, Sociálne zariadenia, Vizuálne info o odchodoch a príchodoch vlakov,

Ďalšie informácie

Železničná stanica Devínska Nová Ves leží na trati ŽSR č. 110 Bratislava hl.st. - Kúty - Břeclav ( ČD ). Odbočuje z nej trať do Marcheggu ( ÖBB ).
Poloha budovy : vpravo, v smere od Bratislavy hl.st.

Dostupnosť
Táto železničná stanica je od miestneho úradu vzdialená cca. 17 minút pešo alebo 5 minút MHD. Od miestneho úradu sa dá pomerne jednoducho dostať po Novoveskej, Istrijskej a Opletalovej ku zastávke MHD ŽST Devínska Nová Ves a parkovisku, pričom ešte pred zastávkou MHD po ľavej strane je železničná stanica. Na zastávke ŽST Devínska Nová Ves stoja 2 linky s pomerne hustými intervalmi: 20 cez novoveské sídlisko a Dúbravku ku lamačskému Tescu 28 cez starú Devínsku Novú Ves a Devín do centra k Novému SND (v opačnom smere idú obidve na Opletalovu). Asi 5 minút odtiaľ sa nachádza zastávka Kremencová, z ktorej ide jednak linka 21 cez novoveské sídlisko na diaľnicu a popod hlavnú stanicu na autobusovú stanicu, opačným smerom ku Volkswagenu po druhé linka 23 okolo Volkswagenu cez Bory a Dúbravku do Lamača na konečnú, opačným smerom na konečnú zvanú Mláka.
 

Mapy a nákresy

PNG
PNG
217 kB
16.4.2020
JPG
JPG
279 kB
16.4.2020

Galéria objektu