Chocenští železniční modeláři zvou na svou jubilejní výstavu

30.8.2017 8:00Zdroj: Společnost přátel železničního modelářství a železnice

Chocenští železniční modeláři zvou na svou jubilejní výstavu

Jubilejní 10. choceňská výstava se koná 8. – 10.9.2017 v Orlickém muzeu Choceň. Výstavní plocha modelových kolejišť bude letos po roční pauze opět rozšířena do dalších zámeckých prostor, za které děkujeme ZUŠ Choceň. Těšit se můžete například na velké H0 kolejiště Milana Meisla a řadu dalších malých, velkých, dlouhých, krátkých, úzkých nebo širokých modelových kolejišť.

 

 

 

Společnost přátel železničního modelářství a železnice je spolek, který sdružuje nadšence převážně z východních Čech. Jsou mezi námi nejen modeláři, fotografové, muzejníci ale i další lidé ochotní přiložit ruku k dílu. Naší hlavní činností je zajišťování a pořádání výstav modelové železnice. Již více jak deset let zajišťujeme výstavy modelové železnice na základě předchozích objednávek v rámci takřka celé České republiky. K dispozici máme modelová kolejiště, která lze relativně snadno převážet a vystavovat, a tak nám v mobilitě nic nebrání.

Kromě výstav na objednávku pořádáme každý rok také jednu vlastní výstavu, která již tradičně probíhá v choceňském zámku. Vystavovaná modelová kolejiště jsou prací a vlastnictvím našich modelářů, pro které je radost druhých největší odměnou za odvedenou práci. Pro doplnění a ozvláštnění výstav navíc spolupracujeme například se spolkem Sičova drobná železnice, který se specializuje na zahradní železnici s funkčními modely parních lokomotiv, s nabídkou svezení nejen pro děti.

Těšíme se na shledání s vámi v Orlickém muzeu Choceň!