Medzi Košicami a Prešovom bude premávať Mikulášsky vlak

18.11.2017 8:00Zdroj: Klub železničných historických vozidiel

Medzi Košicami a Prešovom bude premávať Mikulášsky vlak

Svätý Mikuláš opäť raz vyrazí na svoju púť vlakom. Už v sobotu 2. decembra 2017 tak na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Miesto v nostalgickom mikulášskom vlaku si môžete po prvýkrát rezervovať už aj online.

 

 

 

 

Súprava červených hurvínkov už tradične začiatkom decembra ožije detským džavotom a veľkým očakávaním zo stretnutia s Mikulášom, anjelmi či čertom. Mimoriadne vlaky vyrazia z Košíc v sobotu 2. decembra o 8:42 a o 11:00 hod. Z Prešova sú naplánované odchody o 9:50 a o 12:20 hod.

Vlak bude zostavený z historických vozňov radu M.131 s klasickými drevenými lavicami a komfortom cestovania z obdobia 50. rokov minulého storočia. Počas jazdy sa deti budú môcť odfotografovať a porozprávať s Mikulášom a jeho pomocníkmi. Tie poslušné sa dočkajú mikulášskeho balíčka a v Prešove opäť navštívime dopravnú kanceláriu uja výpravcu.

Vlakom sa odvezú len tí, ktorí si miesta rezervujú vopred. Tohtoročnou novinkou je možnosť zakúpenia cestovných lístkov a balíčkov vopred, prostredníctvom online rezervácie. Lístky sú dostupné aj v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici 48 v Košiciach. Výťažok z cestovného, ako aj dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338 s tendrom z roku 1917, familiárne nazývaným aj dvojka alebo štvorkolák.

Viac informácií o Mikulášskej jazde nájdete na našej stránke.

Teší sa na vás sv. Mikuláš, anjeli, čert a samozrejme vykúrené vagóny!

Súvisiace trate

  • ŽSR-188: Košice - Plaveč - Čirč - Muszyna (PL)