Změny na VLAKY.NET

31.5.2018 8:00 Redakce Vlaky.net

Změny na VLAKY.NET

Nic není stálého vyjma změny, a ani naše webové stránky nezůstávají neměnné. Chceme, aby byly pro naše čtenáře stále atraktivní a rádi se k nim vraceli. Proto jsme se rozhodli pro několik změn, které představujeme v tomto krátkém příspěvku.

 

 

 

 

Nejvíce je ze strany našich čtenářů kritizována skupina „nudících se důchodců“ (i když se nemusí jednat vždy o důchodce), pleveličů diskusí. Počet jejich příspěvků sice dostavuje závratných hodnot, ale kvalita míří směrem opačným. Proto se již nesetkáte s nicky Maxipes, Azetdak a Pavlos26. Zároveň tyto osoby nebudou zastupovat na veřejných akcích stránky VLAKY.NET a vydávat se za naše redaktory. Věříme, že jejich odchod bude znamenat návrat řady jiných diskutérů, kteří se s námi znechuceni rozloučili.

Zároveň stanovujeme tato pravidla pro diskusní příspěvky:

  • K ostatním diskutujícím přistupujeme s úctou, neútočíme na ně, nezneužíváme diskusí k výhrůžkám, obtěžování, pomluvám a šíření nepravdivých informací.
  • Redakce si vyhrazuje právo mazat podle vlastního uvážení texty urážlivé, agresivní, úmyslně komolené a také zjevné provokace.
  • Není dovoleno zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem.
  • Je nepřípustné propagovat v diskusích komerční produkty, firmy a politické strany a hnutí. Vzhledem k tomu, že není možné předem přesně definovat, co ještě souvisí s diskusí a co už je záměrná propagace, vyhrazují si redaktoři právo toto posuzovat ad hoc.
  • Každý diskutující je zodpovědný za dodržování všech zákonů a právních norem, které platí v zemi, kde žije.
  • Redakce nepřebírá odpovědnost za obsah jednotlivých příspěvků.
  • Příspěvky nesouvisející s tématem článku do diskuse nepatří a mohou být smazány bez předchozího upozornění.
  • Příspěvky poškozující dobré jméno nebo jiné oprávněné zájmy vlaky.net mohou být smazány bez předchozího upozornění.
  • Uživateli, který pravidla poruší, si redakce vyhrazuje právo zablokovat další vkládání příspěvků. Při opakovaném porušení pravidel může být zároveň zrušeno členství. Dosavadní příspěvky, stejně tak články autora, zůstávají zachovány.

S tím souvisí i změna přístupu ke kvalitě článků. Nadále již nebudeme zveřejňovat úplně vše, co do redakce přijde. Zejména příspěvky s mizernou fotografickou výbavou a nesrozumitelným textem budou odmítány.

Reportáž má splňovat alespoň tyto základní kvalitativní požadavky:

  • Text je přehledně členěn do odstavců, je psán srozumitelně a bez výrazných gramatických a stylistických chyb (občasnou hrubku samozřejmě opravíme).
  • Fotografie jsou v přiměřené kvalitě, ostré, bez rozmazání. Toto pravidlo může být zmírněno u historických fotografií nebo u fotografií, které jsou svou povahou výjimečné (např. zachycení exotických železnic, ojedinělých strojů apod.).
  • Za obsah článku ručí autor, který je také povinen dodržovat copyright a obecné právní předpisy.
  • Autor obdrží před zveřejněním odkaz na náhled článku, ke zveřejnění dojde až po autorově souhlasu a případných opravách, které autor vyžaduje.

Jelikož počet článků nám tak zákonitě klesne, opouštíme stávající pravidlo „každý den článek“. O víkendech se tak může stát, že místo příspěvku se objeví výzva, aby nám sami čtenáři něco zaslali.

Doufáme, že uvedené změny potěší naše čtenáře a někteří se opět začtou do našich stránek.

OZ VLAKY.NET, redakční tým Jiří Mazal, Dominik Havel a Milan Vojtek

Súvisiace odkazy