ČD rozšiřují síť cyklopůjčoven do všech krajů

10.4.2015 11:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

 

Se začátkem turistické sezóny otevírají České dráhy nové cyklopůjčovny v sedmi stanicích ve středních Čechách a Praze. Od začátku dubna do konce října si zájemci budou moci vypůjčit kola ve stanicích Praha-Smíchov, Kolín, Kutná Hora město, Lysá nad Labem, Poděbrady, Nymburk hl.n. a Neratovice. K dispozici tu budou kvalitní krosová kola, ve vybraných půjčovnách budou navíc také dětská kola nebo elektrokola. S vypůjčenými bicykly je možné naplánovat řadu zajímavých tras malebnou krajinou Polabí nebo Českého krasu, a to bez starostí z přepravy kol na místa výletů.

V letošní sezóně se síť cyklopůjčoven oproti předchozím rokům výrazně rozšíří a služba bude nově dostupná ve všech krajích ČR. Kromě středních Čech totiž ČD otevírají nové půjčovny také v Libereckém, Ústeckém a Moravskoslezském kraji. 

Kromě cyklopůjčoven můžou milovníci cyklistiky využít ve středních Čechách také další služby Českých drah. Dopravce umožňuje přepravu kol v naprosté většině regionálních vlaků na území středních Čech a Prahy a také v řadě dálkových vlaků odjíždějících z metropole do všech směrů. V sezóně pak ČD vypravují z Prahy speciální výletní vlaky do Slaného a na Kokořínsko.

Podrobnosti najdete v přiložené tiskové zprávě a také na
www.cd.cz/cdbike.