ČD opět posilují dopravu na hokej

12.5.2015 11:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Také tento týden budou České dráhy posilovat dopravu na hokejový šampionát v Praze. Další podrobnosti naleznete níže.

Více vlaků, vozů a mimořádná zastavení expresů během hokejového čtvrtfinále, semifinále i finále

České dráhy dnes, ale také ve čtvrtek 14. května a v sobotu a v neděli 16. a 17. května budou posilovat dopravu na čtvrtfinále, semifinále i finále světového hokejového šampionátu.

Dnes po ukončení zápasu ČR – Švýcarsko bude vypraven posilový vlak z Prahy-Libně (odjezd 23:10 hod, v případě prodloužení zápasu pak cca 40 minut po jeho ukončení) do Olomouce. Vlak zastaví v Kolíně, Přelouči, Pardubicích, Chocni, Ústí nad Orlicí, České Třebové a v Zábřehu na Moravě. V Olomouci bude zajištěn přesup na rychlík Bohemia ve směru Ostrava a Český Těšín .        
Ve směru do Brna a Břeclavi mohou hokejoví fanoušci využít vlak EuroNight Metropol, který dnes mimořádně zastaví přímo ve stanici Praha-Libeň u O2 arény.
Mimořádný vlak pojede také z Prahy-Libně do Prahy hlavního nádraží. Plánovaný odjezd vlaku z libeňského nádraží v blízkosti O2 arény bude ve 23:05 hodin, v případě prodloužení zápasu pak cca 40 minut po jeho ukončení. Cestující pak mají v Praze hl.n. přípojné spoje ve směrech Ústí nad Labem a Děčín nebo Plzeň a regionální spoje linek S prakticky ve všech směrech do okolí Prahy.
V podobném rozsahu pojedou posilové vlaky také ve čtvrtek a o víkendu. Jen časy odjezdů a konkrétní spoje budou přizpůsobeny k plánovaným ukončením zápasů.
Ve vybraných dnech po celý týden, stejně jako dnes, navíc mimořádně zastaví ve stanicích Praha-Libeň nebo Praha-Vysočany celkem 18 vlaků, které budou přivážet nebo odvážet fanoušky z Moravy (z Ostravy, Olomouc nebo Brna). Jde o spoje railjet, SC Pendolino nebo EuroCity. Obě nádraží jsou v blízkosti O2 arény a fanzóny v jejím sousedství.    
České dráhy mají také připravené mimořádné vozy pro operativní posilování vybraných spojů, a to hlavně na trase Praha – Olomouc – Ostrava a Praha – Brno.
Oficiální dopravce šampionátu připravil také speciální nabídku „Vlak+hokej“, která platí z jakékoliv stanice na území České republiky do místa konání hokejového zápasu (Ostrava, Praha). Zákazník si nechá jízdenku orazítkovat u stánku ČD ve fanzóně u stadionu a zpáteční cestu má díky tomu zdarma. Bez razítka je ale neplatná. Jízdenku „Vlak+hokej“ lze koupit na kterékoliv pokladně Českých drah.
Podrobné informace o cestování vlakem na zápasy Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 a tarifních nabídkách ČD najdou fanoušci na www.cd.cz/nahokej. Na stánku ČD ve fanzóně v Ostravě i v Praze budou stabilně umístěny obrazovky s informacemi o vlakových spojích. Pro rychlou orientaci o spojích a mimořádných zastaveních lze využít také mobilní aplikaci „Můj vlak“.