Teplice n.M. mají náhradní vlakovou dopravu

15.5.2015 19:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

České dráhy zajišťují od tohoto týdne na severovýchodě Čech méně obvyklou náhradní vlakovou dopravu za autobusy. Více v naší tiskové informaci.

V Teplicích nad Metují pojedou místo autobusů vlaky

Náhradní vlaková doprava vypomůže autobusům v Teplicích nad Metují. Po dobu uzavření a rekonstrukce Nádražní ulice od tohoto týdne až do konce července budou spojovat centrum Teplic nad Metují s vlakovým nádražím vedle pravidelných vlaků také mimořádné posilové spoje provozované jako náhradní doprava za autobusy.

České dráhy vypraví na objednávku Královéhradeckého kraje v pracovní dny až 13 dodatečných spojů jako náhradu za autobusy. Podstatná většina jich pojede v ranní dopravní špičce a spojí vlakové zastávky Teplice nad Metují město a Teplice nad Metují. Několik spojů bude prodlouženo až do zastávky Teplice nad Metují skály. Vlaky budou většinou zajištěny modernizovanými částečně nízkopodlažními jednotkami Regionova s čalouněnými sedačkami, bezbariérovým WC a audiovizuálním informačním systém.
 
Podobný jízdní řád a další informace i dopravních opatřeních jsou k dispozici na webové adrese http://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/krajsky-urad/doprava/obsluznost/omezeni/autobus/uzavirka-v-teplicich-nad-metuji--78984/
 
České dráhy zajišťovaly již v minulosti na různých místech České republiky náhradní vlakovou dopravu za autobusy a další veřejnou dopravu. V Praze to bylo několik měsíců například v oblasti Komořan, v Libereckém kraji na trati Raspenava – Bílý Potok, ve Zlínském kraji na Bylnicku nebo se tak stalo během povodní a uzavření silničních mostů v Ústí nad Labem.