Vozíčkáři vytvořili nový rekord v cestování s ČD

8.7.2015 7:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Lidé upoutaní na vozík vytvořili nový cestovatelský rekord. Jen za prvních šest měsíců cestovalo spoji Českých drah 2 262 osob na vozíku, kteří využili k objednání přepravy nový objednávkový systém přepravy a rezervace. Oproti loňskému prvnímu pololetí je to přibližně o 300 cestujících - vozíčkářů více. Před několika lety přitom dosahoval počet vozíčkářů využívajících vlak jen několika desítek, maximálně stovek osob za celý rok.

Prudce rostoucímu zájmu vozíčkářů o cestování vlaky Českých drah nahrává především velké množství moderních bezbariérových souprav. Počtem bezbariérových spojů jsou České dráhy srovnatelné s mnoha bohatými západoevropskými železnicemi. Komfortní cestování vozíčkářů umožňuje také snadné vyhledání spojení v internetovém vyhledávači spojení, kde lze zadat podmínku najít bezbariérová spojení pro cestující na vozíku, a v neposlední řadě moderní internetový způsob objednání přepravy, za který získaly České dráhy ocenění od Národní rady zdravotně postižených.

Další informace o novém cestovatelském rekordu našich spoluobčanů odkázaných při svém pohybu na vozík najdete v přiložené tiskové zprávě.