Začala velká výluka ze Šumperku až do Jeseniku

20.7.2015 15:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Dnes začala velká výluka do Jeseníku. Provoz je zastaven na celé téměř šedesáti kilometrové trati z Bludova přes Hanušovice a Ramzovou až do Jeseníku. Výluka je navíc dlouhodobá a bude trvat až do prosince letošního roku. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) při ní provede rozsáhlou opravu a modernizaci tratě a stanic.

Během výluky jsou všechny vlaky ze Šumperka, resp. ze Zábřehu na Moravě až do Jeseníku nahrazeny autobusy podle zvláštního výlukového jízdního řádu, který je přílohou této informace. Upozorňujeme, že během výluky je vyloučena přeprava jízdních kol v náhradní dopravě za osobní vlaky. V náhradní dopravě za rychlíky a spěšné vlaky je přeprava jízdních kol zajištěna v omezené míře náhradním způsobem - nákladním automobilem. Překládku kol mezi vlakem a náhradní dopravu, stejně jako nakládku a vykládku na úseku s výlukou, si zajišťují cestující sami. Pro přeprava kola je nutná včasná rezervace. S ohledem na limitovanou kapacitu autobusů také doporučujeme včasné předhlášení všem skupinám, které budou plánovat od tohoto týdne až do prosince cestu na uvedené trati. Včasné předhlášení skupin umožňuje zajistit případné posílení náhradní dopravy.

Cestující žádáme, aby věnovali také zvýšenou pozornost informacím o zastávkách náhradní dopravy, které jsou v mnoha případech na hlavní silnici v obvyklých zastávkách linkové autobusové dopravy.

Souběžně s výlukou na trati č. 292 ze Šumperka, resp. Zábřehu na Moravě do Jeseníku dojde také k výluce na lokálce z Hanušovic do Starého Města pod Sněžníkem. I zde platí výlukový jízdní řád s podobnými omezeními jako u hlavní tratě.

Další podrobnosti najdete v přiloženém výlukovém jízdním řádu.