Vykolejení vlaku v Horažďovicích předm. (aktualizováno)

4.8.2015 15:40Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Podle prvních informací došlo dnes přibližně ve 13:12 hodin ve stanici Horažďovice předměstí za odjezdu rychlíku 668 z Brna do Plzně k vykolejení posledních dvou vozů. Poslední vůz se v důsledku vykolejení dostal do průjezdného profilu rychlíku 667 z Plzně do Brna, který byl na sousední koleji. Příčiny a vznik nehody bude upřesněn v průběhu vyšetřování, o kterém Vás budou informovat kolegové z Drážní inspekce. Zjistit situaci, řídit opatření na místě a odstraňování následků nehody odjel na místo také člen představenstva společnosti.

Při nehodě bylo zraněno několik desítek osob. Na bližší podrobnosti o počtu a rozsahu zraněných se prosím informujte u kolegů ze záchranné služby.  

Pro cestující z postiženého vlaku i jejich příbuzné je k dispozici telefonní linka 800 101 001, kde mohou požádat o prvotní informace o další cestě osob z postiženého rychlíku, psychlogickou pomoc a další informace a rady k řešení vzniklé situace.

České dráhy povolaly na místo další posilový personál pro informování cestujících o náhradní dopravě a zajištění přestupů mezi vlaky a autobusy. Ve stanicích byla zajištěna také balená voda pro cestující, kteří musí v dnešním horkém dnu čekat na náhradní dopravu. Náhradní doprava za rychlíky je zavedena v úseku Strakonice - Nepomuk, za regionální osobní dopravu v úseku Strakonice - Horažďovice předměstí - Pačejov. Provoz bude přerušen pravděpodobně do dnešního ukončení provozu v nočních hodinách. O aktuální situaci se mohou cestující informovat například na webu Českých drah v oblasti Mimořádnosti v provozu.

České dráhy také odškodní zraněné osoby z vlaku. Protože společnost nemá k dispozici osobní data zraněných osob, prosíme, aby nás kontaktovali prostřednictvím právního odboru Generálního ředitelství Českých drah, které je pověřeno odškodněním cestujících v souvislosti s újmou na zdraví i v případě poškození věcí. Bližší kontakty získají cestující na webových stránkách ČD
www.cd.cz nebo na callcentru společnosti.

Také ostatní cestující, kteří nebyli zraněni při nehodě, mohou využít uplatnění práva z přepravní smlouvy (reklamace). Cestujícím dotčeným mimořádnou událostí v Horažďovicích bude vráceno jízdné v plné výši beze srážky. Právo z přepravní smlouvy (reklamace) za nevyužité jízdné, zpoždění vlaku, ujetí přípoje atd. můžete uplatnit standardně u kterékoliv pokladní přepážky ČD nebo elektronicky e-mailem na adrese
osobnipreprava@opt.cd.cz (do předmětu zprávy uveďte "Horažďovice"). Právo z elektronických jízdenek (eTiket) lze uplatnit standardně přes volbu "Vrátit jízdenku" v prostředí eShop ČD.