Provoz ČD za současného nepříznivého počasí

4.1.2017 11:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek - sníh a silný vítr - nedochází v provozu Českých drah k zásadním omezením. Provoz na hlavních tazích je v současné chvíli plynulý a bez větších zdržení. Případné komplikace mají nyní v cca 8:30 hod. spíše lokální charakter a týkají se jednotlivých tratí nebo spojů. V současnosti k největším zdržením dochází v oblasti severovýchodních Čech, kde je zdržení některých vlaků okolo cca 20 minut, na jihozápadě (jihozápadně od Plzně), kde se zdržení vlaků pohybuje obvykle kolem 10 až 15 minut a na střední Moravě, kde je zdržení vlaků okolo 10 minut. Například na tratích Praha - České Budějovice nebo Praha - Kolín jezdí vlaky bez větších komplikací a většina vlaků jede včas.    

Kvůli povětrnostním podmínkám je nyní omezen provoz pouze na tratích 080 Jedlová - Česká Lípa na severu Čech, kde je z důvodu stromů v profilu tratě omezena doprava. Na trati 224 Obrataň - Chýnov v jižních Čechách je přerušen provoz kvůli kamionu, který uvízl na železničním přejezdu. Na trati 040 je přerušen provoz na trati Lázně Bělohrad - Ostroměř z důvodu vykolejení motorového vozu. Náhradní doprava z důvodu stížené nebo nemožné sjízdnosti pozemních komunikací není zavedena. Cestující z motorového vozu jsou evakuováni. Informace o tom, že by došlo ke zranění osob nemáme.    

Průběžné informace o mimořádnostech v provozu i včasnosti jízdy vlaků naleznou cestující např. na intrenetových stránkách ČD www.cd.cz
.