Šumpersko postihnou dvě výluky železniční dopravy

31.7.2017 11:00Zdroj: České dráhy - tisková informace

Provozovatel dráhy - Správa železniční dopravní cesty, vyhlásil kvůli opravě a údržbě kolejí v termínu 1. - 14. srpna 2017 nepřetržitou výluku na tratích :

  • č. 291 v úseku Šumperk -  Kouty nad Desnou,
  • č. 290 v úseku Šumperk - Libina.

Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky všechny vlaky nahradit autobusovou dopravou, která bude organizována dle výlukových jízdních řádů (...).

Upozorňujeme cestující, že náhradní doprava jede v odlišných časových polohách oproti pravidelnému jízdnímu řádu. Z důvodu zavedení výlukového jízdního řádu nejsou zachovány přípojové vazby v železniční stanici Šumperk. Prosíme proto cestující, aby věnovali zvýšenou pozornost při plánování cesty na této trati.

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Přeprava jízdních kol nebude po dobu výluky v těchto úsecích zajištěna.

Informace k výluce jsou k dispozici také na webu Českých drah: https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/2948/ a https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/2949/
Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122 nebo 840 112 113.