ČD chtějí pořídit 10 nových motorových jednotek

29.8.2017 15:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

České dráhy vyhlásily soutěž na výrobce 10 moderních bezbariérových motorových jednotek pro trať Praha - Kladno.

„Moderní jednotky nabídnou na trati Praha – Kladno zcela nové služby a vybavení, které už znají cestujících z desítek dalších linek Českých drah, ale zde jsme je zatím nenabízeli. Bude mezi ně patřit klimatizace interiéru vozů, elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobných spotřebičů cestujících, jako jsou notebooky a mobilní telefony, nebo stále více vyhledávané připojení k internetu prostřednictvím palubní Wi-Fi sítě“, upozorňuje Miroslav Kupec, člen představenstva ČD odpovědný za techniku, servis a majetek.

České dráhy v současnosti provozují přibližně 700 motorových vozů a jednotek. Zhruba polovina z nich je zcela nebo částečně nízkopodlažní a další jsou přizpůsobeny pro cestování osob na vozíku např. prostřednictvím speciální zdvihací nástupní plošiny. Průměrný věk motorových vozů a jednotek od uvedení do provozu (to znamená buď od výroby nebo od podstatné modernizace) je cca 20 let.

Další podrobnosti o nákupu 10 moderních bezbariérových jednotek pro trať Praha - Kladno naleznete v přiložené tiskové zprávě.