V sobotu pojede parní vlak na Audienci u Karla I.

25.4.2018 15:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Tuto sobotu 28. dubna vypraví České dráhy parní vlak v čele s lokomotivou 475.179 „Šlechtična“, který pojede z Prahy-Braníka na tradiční oslavy Audience u císaře Karla I. v Brandýse nad Labem. Z Brandýsa nad Labem mohou zájemci pokračovat vyhlídkovým vlakem přes Neratovice až do Mělníka a zpět. Jízdenky pro úsek Praha-Braník – Brandýs nad Labem a zpět je možné zakoupit v předprodeji v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží a v osobní pokladně v Praze-Braníku. Jízdenky z Brandýsa nad Labem do Mělníka a zpět je možné zakoupit v osobní pokladně na nádraží v Brandýse nad Labem.

V soupravě budou zařazeny historické vozy tzv. Rybáky s dřevěnými lavicemi ze 40. let minulého století a bufetový vůz, kde bude možné zakoupit drobné upomínkové předměty nebo pivo Ferdinand a malé občerstvení.

V Brandýse nad Labem se v zámecké zahradě uskuteční slavnostní nástup k Audienci u císaře Karla I. za účasti vojenských jednotek z mnoha evropských států (v 11:00) a prostor bude vyplněn mnoha dobovými atrakcemi a stánky.