Dopravné správy

Malešický terminál Rail Cargo Austria budí odpor

Tři pražské městské části kritizují železniční překladiště, s nímž počítá návrh metropolitního plánu v Malešicích. Developer, který má překladiště zhotovit, už radnicím zaslal studii. Termín pro vyjádření byl ale šibeniční, shodují se radnice. Hlavní město navrhlo přemístit překladiště do Kyjí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislavské električkové sci-fi 2017

Redakcii imhd.sk sa dostal do rúk ďalší utajený dokument, ktorý asi mal byť zničený, ale nedopatrením sa tak nestalo. Neznámy zamestnanec Opravného podniku Bratislava (OPB) ho vhodil do krbu vo vianočnej električke, pričom však netušil, že krb je len imitáciou a žiaden skutočný oheň v ňom nie je. Jeden z našich pravidelných čitateľov uvedený dokument z krbu vytiahol a obratom nám ho poslal.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

 

Praha upřednostní v centru autobusy

Autobusy uvízlé v kolonách budou brzy minulostí. Praha v dubnu chystá zvýšit počet pruhů určených autobusům na problematických místech v centru. jenže tím sníží počet pruhů pro auta například ve vytížené Průmyslové ulici nebo za výjezdem z Blanky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Možno bude súťaž na dopravcu vlakov do Košíc

Ministerstvo dopravy zrejme navrhne vyhlásenie súťaže, ktorou vyberie jedného dopravcu, čo bude prevádzkovať expresné vlaky na trase medzi Bratislavou – Košicami s dotáciou od štátu. Odhaduje to majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura. „To si myslím, že môže povedať, ale bude to uhýbací manéver,“ uviedol Jančura v rozhovore pre TASR.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Negrelliho viadukt čeká miliardová oprava

Cestující na trati mezi pražským Masarykovým nádražím a Kladnem nebo Kralupy nad Vltavou čeká letos velké omezení provozu. Správa železniční dopravní cesty se pouští po letech odkladů do opravy Negrelliho viaduktu přes Vltavu. Oprava by měla začít v dubnu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Prešov dostane dotáciu na dopravný Masterplan

Mestu Prešov bol schválený projekt o dopravnom plánovaní s názvom Stratégia udržateľného rozvoja dopravy mesta Prešov. Tento tzv. Masterplan je komplexný dokument dopravného plánovania vrátane cestných stavieb, modernizácie či rozvoja mestskej hromadnej dopravy i všetkých ďalších druhov dopravy v Prešove vrátane vzťahov v rámci regiónu Šariš.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Britský odborník o VRT v České republice

Mozek britského železničního superprojektu přijel do Prahy a Česko pochválil za to, že kvalita myšlení o vysokorychlostní železnici je v naší zemi velmi vysoká. Andrew McNaughton, šéfinženýr trasy High Speed Two mezi Londýnem a Birminghamem zároveň zdůrazňuje, že si Česko musí určit, co přesně potřebuje.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet je pripravený rokovať s ministerstvom

Súkromný dopravca RegioJet, ktorý v utorok (3. 1.) oznámil svoj zámer prestať vypravovať vlaky na trase Bratislava – Košice, je tiež pripravený rokovať s ministerstvom dopravy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Zpožděná oprava „hlaváku“ bude stát půl miliardy

Náklady na dokončení rekonstrukce historické Fantovy budovy pražského hlavního nádraží se budou pohybovat kolem 500 milionů korun. Samotné stavební práce nezačnou dříve než v roce 2018.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Hlasujte za projekty na zlepšenie bratislavskej MHD

Bratislavský magistrát opäť dáva možnosť hlasovať o projektoch občianskeho rozpočtu, ktoré by zlepšili mestskú hromadnú dopravu. A to napriek tomu, že doteraz nezrealizoval buspruhy, ktoré zvíťazili v občianskom rozpočte na rok 2016. Podporiť je celkovo možné štyri projekty, po jednom z nasledujúcich oblastí ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Na Slovensku plánovali mou vraždu, tvrdí Jančura

Ještě nedávno označoval Radim Jančura Slovensko za vzor a hrozil českým politikům, že tam svůj byznys přestěhuje. Teď se situace otáčí. Jančurův RegioJet výrazně omezí působení na Slovensku a na vině jsou opět podle Jančury politici. Jeho konec na trase Bratislava - Košice je na Slovensku aktuálně největší kauzou v dopravě.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Spoje DP mesta Žilina obmedzí chorobnosť vodičov

Od pondelka 9. januára 2017 do odvolania nebudú premávať linky MHD podľa cestovných poriadkov pre školský rok, ale naďalej podľa prázdninových cestovných poriadkov. Dôvodom je vysoká chorobnosť vodičov DPMŽ.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pistolník na bakovském nádraží

  - Ve vlaku z Bakova nad Jizerou do České Lípy zadrželi v noci policisté 19letého mladíka. Po nádraží v Bakově chodil s pistolí v ruce. Policisté pak na českolipském nádraží obklíčili vagon, v němž ozbrojený mladý muž cestoval. S namířenou pistolí ho odzbrojili. Až pak se ukázalo, že pistole je plynová.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vykurovanie priestorov žst. Michalovce

Obrátili sa na nás cestujúci zo železničnej stanice v Michalovciach s tým, že v budove stanice je zima. Radiátory sú studené. Prečo sa tam nekúri? Je nejaká norma, aká teplota má byť na stanici? Je dodržaná?  

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Vojenský vlak zamíří z Bučovic na Litvu

Vojáci z lehkého motorizovaného praporu z Bučovic dnes začali nakládat techniku na vlak, kterým odjedou na cvičení do Litvy. Pokračovat budou s nakládáním i v neděli, odpoledne by měli odjet. Jde o cvičení Training Bridge 2017, na němž se loni dohodly státy visegrádské čtyřky s pobaltskými zeměmi kvůli obavám z Ruska.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Zimné problémy na tratiach ŽSR

Pozdravujem, chcel som sa vás v súvislosti s pretrvávajúcimi mrazmi  na severe Slovenska opýtať: Nespôsobuje chladné počasie problémy v železničnej doprave?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Zrušení zakázky SŽDC ji prodražilo o 100 milionů

Sdružení firem Metrostav, Swietelsky Rail a SMP nabídlo nejnižší cenu za modernizaci tratě mezi jižními portály vinohradských tunelů a stanicí Praha - Hostivař. Největší železniční zakázka za poslední rok ale bude o téměř sto milionů dražší, než byla cena v prvním pokusu o vysoutěžení.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Defibrilátor na Hlavnej stanici

Došlo za viac ako rok k jeho využitiu? Ak áno, koľkokrát?

Odpoveď na tieto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Stát znovu hledá drážního regulátora

Výběr předsedy nového Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře, který má začít fungovat od 1 .dubna, se výrazně zamotává. Ministerstvo dopravy sice poslalo do vlády materiál, v němž navrhuje na post šéfa úřadu – přezdívaného drážní regulátor – Pavla Kodyma, ten se jím ale nestane.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DPMK vyhlásil súťaž na odpredaj trolejbusov

DPMK vyhlásil dňa 4. januára 2017 verejnú obchodnú súťaž na odpredaj 7 nepotrebných a nadbytočných trolejbusov Škoda 14 TrM a 15 TrM. Na predaj sú vozidlá Škoda 14 TrM # 2002, 2004, 2006 a Škoda 15 TrM # 1017, 1018, 1019 a 1020.

Celú správu nájdete na tejto stránke.