Dopravné správy

Migranti už Eurotunnel atakujú menej

Prevádzkovateľ Eurotunela pod Lamanšským prielivom oznámil, že počet migrantov, pokúšajúcich sa dostať z francúzskeho prístavného mesta Calais do Británie, prudko klesol vďaka novému oploteniu a ďalším zavedeným bezpečnostným opatreniam. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Kdo zavinil srážku vlaků u Horažďovic?

Jak se signalista z Horažďovic vyrovnává s tím, že poslal dva vlaky proti sobě a způsobil velký železniční karambol? Jestli čekáte sklíčeného člověka, který zpytuje svědomí, mýlíte se. Naopak. Dvaapadesátiletý Antonín Š. působí celkem sebejistě.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dopravu na Agrokomplex posilnia nové súpravy

Nitrianska poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex tento rok môže podľa organizátorov prilákať až 100-tisíc návštevníkov. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto v dňoch 20.-23. augusta kapacitne posilní vlaky premávajúce do Nitry. Súpravy pôjdu zdvojené. Na zväčšenie kapacity ZSSK využije nové dieselmotorové vlaky 861, ktoré získala s pomocou fondov EÚ.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

S Českými drahami na olomouckou Floru

Tento čtvrtek 20. srpna začíná letní etapa mezinárodní zahradnické výstavy Flora Olomouc 2015, potrvá do neděle 23. srpna. Tradičně dorazí na oblíbený veletrh řada návštěvníků z různých míst republiky, kterým se vyplatí cestovat do Olomouce vlakem Českých drah. Národní dopravce jim nabízí speciální zpáteční jízdenky VLAK+ Flora za cenu jednosměrných základních jízdenek. Z olomouckého hlavního nádraží k výstavišti doveze návštěvníky historický motorový vůz „hurvínek“.

Bližší informace jsou v přiložené tiskové zprávě.

K rekonštrukcii žst. Prievidza

Čo všetko bolo urobené tento rok na prievidzskej železničnej stanici? Koľko stála obnova tejto stanice? Bola zmodernizovaná v Prievidzskom okrese aj stanica v Novákoch? Budú postupne obnovované aj ďalšie stanice, napríklad aj v okrese Prievidza? Pokiaľ áno, ktoré stanice sú v pláne na obnovu?

Odpovede nájdete na tejto stránke.

150 tisíc měsíčně za nicnedělání se železničáři nelíbí

Francouzská železniční společnost SNCF čelí žalobě poté, co ji její zaměstnanec obvinil, že mu znemožnila kariérní růst. Muž totiž dostával 12 let výplatu ve výši 5 400 euro (asi 150 tisíc korun) za to, že jen seděl doma a čekal na novou pracovní nabídku. Stalo se tak poté, co v roce 2003 upozornil na podvod ve firmě.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pochybný spôsob dopravy už aj v Bratislave

Obyvatelia a návštevníci Bratislavy môžu od štvrtka využívať novú alternatívnu dopravu podobnú taxislužbe. Hlavné mesto sa zaradilo k mnohým iným európskym metropolám, kde funguje kontroverzná aplikácia Uber. Pozitívny prínos novinky pre ľudí je v kontraste s nespokojnosťou taxikárov. Uber prináša nový spôsob objednávania prepravy a v niektorých štátoch využíva zákonné nedostatky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

S opravou labského železniční mostu pomáhají lodě

Pomocí dvou spojených lodí stavbaři odstranili první ze tří oblouků železničního mostu přes Labe u Žalhostic na Litoměřicku. Lodě s více než 250 tun vážícím kusem mostu odtlačil remorkér na břeh, kde bude díl rozebrán. Po opravách a vyztužení pilířů pak bude stejně instalován most nový ...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Podchod na prešovskej stanici ohrozuje ľudí

Cestujúci, ktorí prechádzajú železničnou stanicou v Prešove sa boja o svoje hlavy. V podchode trčia kovové časti stropu. Ľudia majú strach pod ním prechádzať. Správca tvrdí, že sa niet čoho obávať.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Železnice smrti zarůstá džunglí

Rod Beattie dokumentuje už přes dvacet let osudy válečných zajatců, které japonská armáda využívala při stavbě nechvalně známé Železnice smrti. Během konstrukce čtyři sta kilometrů dlouhého úseku trati spojující Bangkok s Rangúnem zemřelo sto tisíc asijských nevolníků a spojeneckých vojáků.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Jančura: Najväčší úspech mi priniesla zrážka s blbcom

Zákazníci a novinári si ho obľúbili, politici a konkurenti znenávideli. Podľa českých médií má medzi autobusovými firmami prezývku „žltý mor“. Žltý pre farbu autobusov. A mor preto, ako ničí konkurenciu. Nasadí proti nej nižšie ceny, lepšie autobusy a vlaky či nové služby. Konkurenti ho obviňujú, že si vyberá len lukratívne trasy a nasadzuje dampingové ceny.

Rozhovor nájdete na tejto stránke.

Ósaka bojuje technikou proti opilcům v kolejišti

Železniční nástupiště v Ósace střeží od srpna speciální kamerový systém. Přístroje sledují pohyb pasažérů a upozorní zaměstnance na každého, kdo nemá své tělo zcela pod kontrolou. Na japonských nádražích zemře ročně po srážce s vlakem až 220 lidí. Kvůli opilcům už letos dráhy začaly otáčet lavičky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DB Schenker Logistics bude mať nového šéfa

Jochen Thewes (44) sa stane novým predsedom predstavenstva spoločnosti Schenker AG a bude riadiť divíziu DB Schenker Logistics, ktorá je súčasťou DB Group Board Department Transportation and Logistics. Do tejto pozície ho nominovala správna rada Schenker AG a novú funkciu bude Jochen Thewes zastávať od 1. septembra 2015.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

OREDO na Pardubicku prováže vlaky a autobusy

Autobus už odjel, nebo má zpoždění? Cestování autobusem v Pardubickém kraji je teď pro mnohé sázka do loterie. Opravy na silnicích a všudypřítomné zácpy zpozdí autobusové spoje mnohdy o desítky minut a cestující nemají šanci dozvědět se, jak velké zpoždění jejich spoj nabral. Zatímco u vlaků se už dlouho dá na internetu přesně zjistit jejich poloha i případné zpoždění, u autobusů lidé doteď často tápali.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O vedenie DPB sa uchádza 17 kandidátov

O pozíciu generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) sa uchádza 17 kandidátov. Ich profesijné životopisy i rozvojové plány spoločnosti si môže verejnosť prečítať na stránke hlavného mesta www.bratislava.sk.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Plzeňští školáci budou mít levnější MHD

Plzeňští školáci ve věku do patnácti let budou mít od ledna příštího roku levnější cestování po městě. Krajští úředníci teď počítají, jestli dokáží zlevnit předplatné pro studenty středních a vysokých škol mimo Plzeň. Pro rodiče školáků z Letkova u Plzně, jejichž děti denně jezdí trolejbusy do základní školy v Božkově, je rozhodnutí radních příjemné.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Požiare na tratiach ŽSR

Mal by som niekolko otazok ohladne udrzby okolia zeleznic, kedze v sucasnom suchom obdobi je zvysene riziko vzniku poziaru.
- monitorujete pravidelne blizke okolie zeleznicnych trati, kedze pred dvomi rokmi pri Velkych Levaroch zapalila travu prave iskra z brzdiaceho vlaku a zhorelo zhruba 10 hektarov?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Lanovku na Petřín čeká rekonstrukce

Pražská lanovka na Petřín bude od 7. září 2015 přibližně sedm měsíců mimo provoz. Důvodem přerušení provozu je rekonstrukce mostu a stanice. Lidé se lanovkou opět svezou až 19. března 2016. Na svých internetových stránkách to uvedl dopravní podnik (DPP). Lanovka se v Praze poprvé rozjela roku 1891.

Celou zprávu najdete na této stránce.

V Maďarsku sa zrazili osobné vlaky

Najmenej 19 zranených si vyžiadala zrážka dvoch osobných vlakov, ku ktorej došlo v nedeľu ráno pri obci Galgaguta, ležiacej asi 50 kilometrov severovýchodne od Budapešti. Oznámila to maďarská polícia.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pražské tramvaje „Porsche“ dostanou nový interiér

Pražský dopravní podnik (DPP) začne na podzim se zkušební přestavbou vnitřního prostoru tramvají Škoda 14T známých jako Porsche. [...] Praha původně nakoupila 60 vozů 14T, tři ale byly nabourány a u zbylých 57 byly zjištěny závady podvozku. Před zhruba rokem je tedy DPP odstavil z provozu, nyní podvozky opravuje a poté chce začít tramvaje využívat. Měly by jezdit na linkách 3 a 17.

Celou zprávu najdete na této stránce.