Dopravné správy

Železnici Desná čeká zadrátování

Rok 2015 se zapíše do historie soukromé železniční trati mezi Šumperkem a Kouty nad Desnou jako přelomový. Koleje, po kterých zatím mohou jezdit jen motoráky, za 393 milionů korun olemují sloupy trolejového vedení. Lidem díky tomu odpadne přestupování v Šumperku, zrychlí také cestování po trati samotné.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Poznámka redakce VLAKY.NET: Železnice Desná patří Svazku obcí údolí Desné a dopravce na ní Německé (státní) dráze, takže určitě o žádnou soukromou železniční trať nejde.

Štyria mladiství napadli cestujúceho vo vlaku

Nezávideniahodné chvíle vo vlaku zažil pred polnocou muž (45) zo Spišských Tomášoviec. Podľa slov polície, keď osobný vlak prichádzal na železničnú zastávku Smižany, vošli k nemu do kupé štyria muži a... toto potom nasledovalo!

Celú správu nájdete na tejto stránke.

9 zraněných při nehodě vlaku na Semilsku

„Ve středu v 6.34 se mezi Poniklou a Hrabačovem na Semilsku srazil osobní vlak jedoucí z Jablonce nad Jizerou do Martinic v Krkonoších se spadlým kamenem,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenky Moravcové bylo při nehodě ošetřeno osm lidí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Prečo je vypnuté PZZ v Šarišských Michaľanoch

Potrebovala by som informácie k žel.priecestiu pri stanici v Šarišských Michaľanoch. Závory sú nefunkčné. Dôvod a odkedy je takáto situácia? V čom je problém ,že pri prejazde vlaku sa nespúšťajú? Ide o dosť frekventované miesto v obci ,kt. prechádzajú aj deti a v smere od predchádzajúcej stanice Veľký Šariš vlak nevidieť pre zákrutu ,je riešenie tejto situácie ?Kedy teda budú závory opäť sfunkčnené ? Zaujímalo by ma koľko vlani ste mali doprav.nehôd na úseku PO - Lipany kde došlo k stretu vlaku a osobného auta a či to boli všetko priecestia bez závor ?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Přestavba tramvajové trati Liberec - Jablonec se vleče

Už skoro rok denně trpí v autech na výkopy zúžených silnicích, kudy se dá ploužit sotva čtyřicítkou. Do práce cestují rozhrkanými přecpanými autobusy a připadá jim, jako by přes místo, kde žijí, přecházela válečná fronta. Rozčarování navíc neskrývají obyvatelé Vratislavic nad tím, jak rychle – či spíš pomalu – postupuje rekonstrukce tramvajové trati, která vše výše zmíněné způsobuje.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O modernizácii železničného uzla Žilina

Dobrý deň, mal by som pár otázok ohľadne modernizácie uzla Žilina. Je už známy dátum začiatku a konca modernizácie úseku Považská Teplá - Dolný Hričov? Bude sa modernizovať aj úsek Dolný Hričov - Žilina? Po presunutí zastávky Dolný Hričov bude ponechaná stará ŽST pre nákladnú dopravu?

Odpoveď na tieto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Řidiče trolejbusu stíhají za smrt důchodkyně

Řidiče českobudějovické MHD, který v prosinci přivřel do dveří trolejbusu seniorku, policie stíhá pro usmrcení z nedbalosti. Žena tehdy u zastávky vypadla přímo pod kola vozu, kvůli vážným zraněním o několik dní později v nemocnici zemřela.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadnosti na tratiach ŽSR za 4. týždeň

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali počas uplynulého týždňa jeden prípad zrážky vlaku s civilnou osobou. Tento prípad sa odohral vo Zvolene, kde bol nájdený zrazený muž doposiaľ nezisteným vlakom. Na trati Svit – Poprad-Tatry spozoroval rušňovodič nákladného vlaku osobu ležiacu pri koľaji. Privolaná bola RZP a policajná hliadka, pričom konštatovali smrť tohto muža. Príčinu úmrtia vyšetruje polícia.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Řidič uvěřil navigaci a zastavil vlaky

Až přivolaný traktor pomohl v noci na pondělí řidiči dodávky, který v Černošicích uvízl na lesní cestě. Řidič se potřeboval dostat do Prahy, sjel však při cestě z hlavní silnice. Poté tvrdil, že ho do lesa zavedla navigace. [...] „Dostali jsme v práci tablety s navigací. Zkoušel jsem ji a ta mě zavedla až sem. Špatně jsem odbočil,“ řekl reportérovi iDNES.cz řidič dodávky převážející maso a uzeniny.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pribúdajú nové autobusy a trolejbusy DPB

Do prevádzky s cestujúcimi bol od 19. januára 2015 uvedený nový kĺbový autobus SOR NB 18 City #4241, ktorý bol dodaný ešte v decembri minulého roka. Vozidlo s číslom 4241 bude jazdiť na linkách vypravovaných z vozovne Petržalka.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Exšéf ČD dohazuje jejich ziskový klenot Kellnerovi

Operátor O2 se snaží vlámat do společnosti ČD Telematika většinově vlastněné Českými drahami. Bývalý šéf firmy Daniel Kurucz kvůli tomu čelí podezření ze střetu zájmů. Podíl v nenápadné, ale výrazně ziskové části Českých drah chce koupit operátor O2, patřící skupině PPF miliardáře Petra Kellnera.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Z nových eurofondov sa má upraviť 100 km tratí

Vybudovať 115 kilometrov (km) diaľnic a rýchlostných ciest či zmodernizovať 100 kilometrov železničných tratí. To sú niektoré z cieľov nového Operačného programu Integrovaná infraštruktúra (OPII). Prostredníctvom neho bude ministerstvo dopravy čerpať eurofondy z nového programového obdobia na roky 2014 až 2020.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

S ČD na Mistrovství světa v cyklokrosu

Po pěti letech bude jihočeské město Tábor opět hostit nejlepší cyklokrosové závodníky světa a nabídne jedinečný sportovní zážitek. České dráhy jsou oficiálním dopravcem Mistrovství světa v cyklokrosu 2015 a do dějiště šampionátu nabízejí výhodné vlakové spojení. V sobotu 31. ledna a v neděli 1. února budou na zastávce Tábor-Čápův Dvůr, která se nachází nedaleko areálu, mimořádně zastavovat vybrané rychlíky Českých drah. Přehled spojů a další informace najdete v přiložené tiskové zprávě.

Bystrica vyhlásila súťaž na dodávku trolejbusov

Vo vestníku verejného obstarávania č. 17/2015 z 23. januára 2015 bolo pod číslom 1929 - MST zverejnené oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania na obstaranie 3 kĺbových a 1 krátkeho nízkopodlažného trolejbusu. Predpokladaná hodnota zákazky je 2 070 000,00 € bez DPH a ponuku je možné predložiť do 2. marca 2015.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD vyslyšely prosby cestujících na Pardubicku

Jízdní řád Českých drah vstoupil v platnost v polovině prosince loňského roku. Už od začátku února ale pocítí cestující v Pardubickém kraji změny provozu. K časovým posunům dojde na třech spojích. Státní železniční dopravce reagoval na požadavek kraje a změnil časy u vybraných osobních vlaků na hlavním koridoru z Kolína do České Třebové.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ako maratón dlhý tunel v Londýne

Výstavba podzemnej železnice Crossrail prebieha od roku 2009 a ide o najväčší inžiniersky projekt v Európe. Stáť bude približne 15 miliárd libier a skráti cestu z letiska Heathrow, ktoré patrí k najrušnejším v Európe do centra Londýna na 28 minút. Nový železničný tunel bude dlhý štyridsaťdva kilometrov a povedie v hĺbke štyridsať metrov, tak aby sa vyhol kanalizácii, inžinierskym sieťam, základom budov a už existujúcim linkám metra, na ktoré sa plánuje napojiť.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ťok chce vrátit ČR na železniční mapu Evropy

Zkušený manažer Dan Ťok se nyní jako zánovní ministr dopravy učí řídit neméně zkušené byrokraty a zároveň se snaží uhasit největší požáry v zanedbaném rezortu. „Byl jsem překvapen, jak k tomu ministerstvo přistupovalo výrazně laxně,“ komentuje například potíže s registrem vozidel.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bitkári z trolejbusu pôjdu pred súd

Trojicu mladíkov z prešovského trolejbusu, v ktorom napadli a zbili bezbranného cestujúceho, ešte len čaká súd. Dvaja z nich sú vo vyšetrovacej väzbe, jeden bude súdený na slobode. O sťažnosti voči väzbe bude rozhodovať prešovský krajský súd. Informoval o tom hovorca súdu Michal Drimák.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stavbu tunelů u Ejpovic navštívilo na 8000 lidí

Téměř 8000 lidí se [...] přišlo podívat na stavbu tunelů u Ejpovic, kterými povede železniční trať mezi Plzní a Rokycany. Den otevřených dveří umožnil zájemcům prohlédnout si razicí stroj, který má v příštích 22 měsících vyhloubit nejdelší železniční tunely v Česku ...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Začne sa rekonštrukcia autobusovej stanice Nitra

Od soboty 31. januára 2015 sa začne s komplexnou rekonštrukciou autobusovej stanice v Nitre. Rekonštrukcia bude prebiehať v siedmich etapách po dobu približne jeden a pol roka. Všetky potrebné informácie o organizácii a obmedzeniach počas rekonštrukcie budú zverejňované na internete, v autobusoch a na letákoch na autobusovej stanici.

Celú správu nájdete na tejto stránke.